Kiralık araç fiyatlarına yüksek zam geldi! Kurban Bayramının gelmesiyle araç kiralamaya olan talep arttı. Ancak yüksek fiyatlar bütçeleri zorluyor. Bayram tatilinde araç kiralamak isteyen vatandaşlar eski araç kiralama fiyatlara göre 2-3 kat fazla ücret ödeyebilirler… Yüksek akaryakıt fiyatlarının yanı sıra Kurban Bayramı öncesi araç kiralama fiyatları da adeta uçuşa geçti.

Bayramda Araç Kiralayacaklar İçin Kötü Haber Geldi!

Bayramda Kiralık Araç Fiyatları Uçtu! Bayramın yaklaşmasıyla birlikte aile ziyaretleri, memleket ziyaretleri gibi seyahat planları oluşturmaya başlandı. Uçak-otobüs vb. toplu taşımaların yanı sıra araç kiralama firmalarına taleplerin arttığı görülmektedir. 2022 yılı itibariyle yüksek otomobil fiyatları karşısında ve toplu taşımanın da yüksek fiyatlara yükselmesiyle, araç kiralamaya ilgi arttı. Ailecek seyahat planında araç kiralamak mı daha uygun? yoksa toplu taşıma mı uygun? tartışma konusu oluyor. 

Pandemi sürecinin etkileri ve Rusya-Ukrayna savaşının yarattığı ekonomik dalgalanmalar araç fiyatlarının ve yakıt masraflarının çok yüksek fiyatlara ulaşmasına sebep oldu. Bu yüksek fiyatlar karşısında otomobil sahibi olmak oldukça zor bir hal almaya başladı. Ancak bayram öncesi araç kiralamak isteyenler için kötü haber geldi! 

Yüksek akaryakıt fiyatlarının yanı sıra araç kiralama fiyatları da 2-3 kat artış gösterdi. Bayramda Kiralık Araç Fiyatları Uçtu! Kurban Bayramı öncesi araç satın almak yerine kiralamayı tercih edenler için en düşük ücret 140₺’den başlayarak 1.400₺’ye kadar gitmektedir. 


En Çok Tercih Edilen Otomobiller

Bayramda Kiralık Araç Fiyatlarında büyük artışlar vatandaşı bekliyor.

Yüzde 70 ile en çok otomatik vites ile Egea ve Clio modeller tercih ediliyor. Fiat Egea ilk sırayı alırken onu takip eden diğer markalar;

  • Renault Clio
  • Citroen C Elysee
  • Opel Corsa
  • Hyundai i20
  • Peugeot 3008
  • Kia Rio
  • Ford Focus
  • Citroen C3
  • Audi A3 Sedan

modelleri oldu. Genellikle orta sınıf otomobiller uygun ve kullanışlı olması bakımından ilk sıralarda yer alıyor.

Araç kiralamaların ücretleri günlük ödenmekle birlikte içinde aldığınız yakıt oranında aracınızı teslim etmeniz gerekmektedir. Kiralama bedeli hariç 500₺ ila 750₺ arası depozito ücreti ayırmayı unutmamak gerekir.

Orta sınıf bir otomobil ücreti 350₺-750₺ arasında değişiklik göstermektedir. 9 günlük bayram tatili için 3150₺ ile 6750₺ arası fiyat çıkmaktadır. Ekstra akaryakıt ve depozito ücretini hesaplayarak bütçe planınızı oluşturabilirsiniz. 

İkinci El Otomobil Modelleri

Arabam Garaj 

Tekerinize taş değmesin…

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here