1Araç Kiralama Yapmadan Önce Bunları Bilmelisiniz!

Artık otomobiller, hayatımızın en önemli parçalarından biri haline geldi. Ayrıca otomobillere ulaşmak da eskiye göre çok daha kolay. Bazen tatil planı yaparken arabamızın kilometresini arttırmamak için ya da bütçemizi düşündüğümüz için kendi aracımızla gitmek yerine gideceğimiz yerde araç kiralamayı tercih edebiliyoruz. Araba kiralamayı tercih etmemizin bir diğer nedeni de satılık araçların fiyatlarının biraz yüksek olmasıdır.

Araç kiralarken bazı şeylere dikkat etmeniz gerekiyor. Sonuçta araç sizin değil. Ee ne demişler emanetin canı az olur. Gelin birlikte araç kiralama da dikkat edilmesi gerekenler neler bakalım.

2Araç Kiralama Yaparken İyice Firmayı Araştırın

Araç kiralarken firmalar arası fiyatları karşılaştırmak ve indirim fırsatlarını anlamakta fayda var. Bu sayede size özel teklifler ve indirimler bulabilir, bu sayede daha uygun fiyata araç kiralayabilirsiniz. Seçtiğiniz firma ile görüşürken mutlaka fikirlerinizi sunun ve kampanya hakkında bilgi isteyin. Araç kiralama firması ararken lütfen ilgili firma ile iletişime geçiniz. Yabancı bir şehirde rastgele araç kiralamak yerine, araç kiralamak istiyorsanız o şehirdeki tanıdıklar ve akrabalar aracılığıyla bir araç kiralama şirketi bulmalısınız. Eğer bu şekilde tanıdıklarınız yoksa, internetin gücünü kullanıp en iyi araç kiralama şirketini bulabilirsiniz. Bu esnada dürüst sigorta şirketleri ile iş yapan araç kiralama şirketlerini tercih etmeniz sizin yararınıza olacaktır.

3Araç Kiralama Sigortası İsteyin

Araç kiralarken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan biri, bir sigorta şirketinin kişisel araç sigortası yaptırıp yaptırmadığıdır. Eğer kredi kartı ile ödeme yapıyorsanız, sigorta satın almanız gerekebilir. Ancak hayat sigortanız bu sigortayı içermiyorsa acente tarafından sağlanan sigortayı da kullanabilirsiniz. Sigortalı olmadığınız zaman meydana gelen her türlü hasardan tamamen siz sorumlu olacaksınız. Etkili sigortanın çeşitli koşulları ve kuralları olduğunu unutmamalısınız.

4Sözleşmede Küçük Yazılmış Yazılara Dikkat

Araç kiralama  çok basit bir işlem olsa da kafa karışıklığına neden olabilir. Araç kullanırken veya teslimat zamanı geldiğinde herhangi bir sorunla karşılaşmamak için anlaşmanın tüm detaylarını kontrol etmek önemlidir. Bir sözleşme imzalamadan önce bilmek istediğiniz herhangi bir şeyi sormanızda hiçbir sakınca yoktur.

5İdeal Aracı Seçin

Bazı insanlar ne kadar kiralayacağı aracı işine yaradığı için tercih etse de burada gösteriş de yapmak istiyorlar. Bütçelerini aşan işlerini gereğinden fazla gören araç seçimleri yapıyorlar. Sizlere tavsiyemiz size uygun en ideal aracı seçerek hem işinizin görülmesi hem de kiralama ücretinden tasarruf etmenizdir.

Aracımızı artık kiraladık bundan sonra neler yapmalıyız…

6Yakıt Seviyesine Bakın!

Aracı kullanmaya başlamadan önce yakıt seviyesine bakmanızı tavsiye ederiz. Hangi seviyede ise o seviyede geri bırakmaya özen göstermelisiniz. Ülkemizde kiralanan araçların çoğu, deponun dörtte biri doluyken müşterilere teslim edilmektedir. Aracı teslim alırken lütfen yakıt göstergesinin hangi hatta olduğuna dikkat edin ve araç teslim edildiğinde aynı hatta yakıt doldurarak iade edin. Bunu acenteye bırakırsanız, satın aldığınızdan daha fazla yakıt ikmali yapabilirsiniz. Bu durum da sizin için daha pahalı hale gelebilir.

7Türkiye’nin En Fazla ‘Kiralanan’ Otomobil Markası!

2021’in ilk yarısına ilişkin sektör verileri Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği tarafından paylaşıldı. Bu verilen doğrultusunda kiralama sektörünün hız kesmeden büyümeye devam ettiğini gösteriyor. Araç kiralayanlar ise en çok Renault markasını tercih ediyor.

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu, 2021 yılının ilk yarısına ilişkin sektör verilerini içeren bir rapor. TOKKDER bu raporu yayınlayarak kiralama amacı ile en çok tercih edilen markayı açıkladı. Renault markasının kiralama yönünde en çok tercih edilen marka olduğu bir kez daha kanıtlanmış oldu. Yapılan araştırmada pazarın yüzde 23,3’ünü Renault, yüzde 14,5’ini Fiat, yüzde 11’ini Volkswagen ve yüzde 10,9’unu ise Ford oluşturuyor.

TOKKDER Operasyonel Kiralama Sektör Raporu’na göre 2021 yılının ilk yarısında kiralamak için satın alınmış araç sayısı, 244 bin adet olarak kayıtlara geçti. Bu araçların 223 bin 178 adedi zaten aktif olarak kiralanmış durumdaydı. Bu rakamlar her ne kadar iyi gibi görünse de her iki veri de geçtiğimiz yıla göre gerilemiş durumda. Çünkü geçtiğimiz yıl kiralamak için sahip olunan araç sayısı yüzde 7,1 iken aktif olarak kiralanan araç sayısı ise yüzde 1 daha fazlaydı.

Kiralık Araçlar için Tıklayınız

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here