Kiralık Araçlara Talebin Artması Bekleniyor

1
11118

Koronavirüs salgınından dolayı toplu taşımaya binmekten korkan insanlar kiralık araçlara yöneldi. Yaşanan bu gelişmelerle kiralık araçlara olan talebin artacağı bekleniyor.

Koronavirüs salgınından dolayı insanlar virüsün yayılmasını engellemek için dışarı çıkmak yerine bu süreci evinde geçirdi. Hükümetin de bu dönemde virüsü kontrol altına almak için önemler aldığını biliyoruz. Koronavirüs salgının son zamanlarda kontrol altına alınmasıyla birlikte 1 Haziranda normalleşme dönemine geçildi.

İnsanlar koronavirüs salgınından korunmak için gerekli önemleri almaya devam ediyor. Özellikle bu süreçte, sosyal mesafeyi korumak için toplu taşımaya binmemeye özen gösteriliyor. Aracı olanlar kendi aracıyla seyahat ederken aracı olmayanlar ise kiralık araçlara yöneliyor. Bu nedenle normalleş süreciye beraber kiralık araçlara olan talebin giderek artacağı bekleniliyor.

Haziran Ayında Kiralık Araçlara Talep Artışı Bekleniyor

Tüm Oto Kiralama Kuruluşları Derneği (TOKKDER) Başkanı İnan Ekici konuyla ilgili yaptığı açıklama şöyle; “Sektörümüz gelirinin büyük çoğunluğunu havalimanı ofislerinden sağlıyor. Salgın sonrası havalimanlarında iş durdu. Yüzde 90’a varan daralma yaşadık. Şehir ofislerinde ise toplu taşıma riski almak istemeyen tüketici sayesinde geçen yıla oranla yüzde 5 – 10 arası artış oldu. Ancak havalimanı işimizin yüzde 70’ini oluşturuyor.

Toplamda Mayıs ayında işler geçen yılın yüzde 55 – 60 altındaydı. Haziran ayında ise aylık ve günlük kiralamada Mayıs ayına göre yüzde 50 – 60 büyüme bekliyoruz. Ancak bu gerçekleşse de geçen yılın aynı döneminin yüzde 40 altında kalmış olacak.”  dedi.

Tatile Kiralık Araçlar ile Gidenlerin Sayısı Artacak

Araç kiralama şirketi Enterprise’ın yaptığı ankete göre, tatile gitmek isteyen ancak koronavirüs salgınından dolayı toplu taşıma araçlarını kullanmaktan çekinen ama özel aracı olmayan insanların tatile kiralık araçlar ile gitmeyi tercih edeceğini paylaştı.

Enterprise Türkiye CEO’su Özarslan Tangün yaptığı anketi şöyle yorumladı; “Bu kapsamda, Enterprise olarak kiralamanın yeni normalini devreye aldık. Müşterilerin seyahat öncesi araçları evlerine teslim ettiğimiz, seyahat sonrasında evlerinden, yazlıklarından veya otellerinden araçları geri aldığımız istedikleri zaman tekrar kullanımlarına sunduğumuz paketlerimiz var. Online talepler geçen sene aynı dönemin yüzde 15 – 20 üzerine çıkmış durumda” dedi.

arabam.com’dan araç kiralamak çok kolay! Sistem, aradığınız kiralık aracı hızlı ve kolay bir biçimde bulmanıza yardım ediyor. Uygun fiyata araba kiralamak için arabam.com’u kullanabilirsiniz.

Araç almayı düşünüyorsanız en yeni ikinci el otomotiv ilanlarına bakmadan geçmeyin. Aracınızı satmayı düşünüyorsanız aracınızı arabam.com üzerinden ücretsiz ilan vererek hızlıca satabilirsiniz.

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here