Hertz İflas Aşamasından Oyuna Geri Dönüyor

0
1795

Amerikan merkezli araç kiralama şirketi Hertz, pandemi başlangıcı ile beraber ciddi zarar yaşamış ve de durumu toparlayamayarak iflas başvurusunda bulunmuştu. Son gelişmelerle beraber finansman konusunda bir nebze daha rahatlayan şirket yeni yatırımlarla tekrardan oyunda olduklarını belirtiyor.

Hertz ve İflas Süreci

2020 başında dünya çapında yaklaşık 568 bin araca sahip olan firma borçlar dengesini iyi bir şekilde kuramamıştı. Yaklaşık 1 milyar dolarlık likit rezervine karşılık 19 milyar dolarlık borcu ile içinden çıkılması güç bir sürece sürüklenmişti. Mart ayındaki şirketin değeri 9.6 milyar dolar olarak gösterilmişti. Ancak ardından tüm dünyayı saran COVİD-19 salgını sebebiyle işleri daha da kötüye giden Hertz bazı adımlar atmak zorunda kalmıştı. Çalışanlarının yaklaşık üçte birine tekabül eden 12.000 kişiyi işten çıkaran firma, 4000 çalışanına da ücretsiz izin vermişti. Nisan ve mayıs ayları finansman ve borç arayarak geçerken daha fazla dayanamayan şirket 22 mayıs tarihinde iflas başvurusunda bulunmuştu.

Şirketin CEO’su Paul Stone: COVİD-19 salgınının bizim sektörümüze ne kadar süre daha etki edeceğini ve işlerimizi ne kadar etkileyeceğini bilemeyiz. Bu yüzden de daha sağlıklı iyileşebilmek için bazı radikal kararlar almamız gerekliydi, açıklamasında bulunmuştu. Bu açıklama ve iflas başvurusu sonrasında ise şirketin hisseleri %82 değer kaybetmiş ve yatırımcılarını üzmüştü.

Hertz

Tünelin Sonundaki Beyaz Işık

Yaz başında yaklaşık 200 bin aracını satan şirket, borçları için belli bir fon oluşturmuş ve bunu kullanmaya başlamıştı. Geçen hafta yapılan Hertz’in 1.65 milyar dolarlık bir destek bulduğu haberi piyasaları hareketlendirdi. Bu açıklama ve haberlerin ardından borsada şirketin hisseleri %96 değerlendi ve neredeyse ikiye katlanmış oldu.

CEO Paul Stone, bu yeni finansman pandeminin seyahat endüstrisi üzerindeki etkilerini araştırmaya ve işimizi gelecekte en iyi şekilde konumlandırmak için adımlar atmaya devam ederken ek finansal esneklik sağlayacaktır “dedi. Şirketin bu finansmanı ABD ve Kanada’da yeni araç alımları için harcayacağı ön görülüyor. Ne kadar iflas etmiş bir şirketin yeni arabalar için bütçe ayırması şaşırtıcı geliyor olsa da, Hertz müşterilini pandemi sonrası yeni arabalarla karşılamak istiyor şeklinde açıklama yapılmıştı. Hertz, finansmanın şirketin bazı alacaklıları tarafından sağlanacağını söyledi ve ABD Delaware Bölgesi İflas Mahkemesi’ne  finansmanın onaylanması için bir dilekçe sundu.

Hertz

ikinci el ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here