Mazda 3 Dünya’nın En İyi Kadın Aracı Ödülünün Sahibi

0
1942

Dünya’nın farklı yerlerinden oluşan kadın jüriler değerlendirdi. Sonuç olarak geçtiğimiz yılın en iyi kadın aracı Mazda 3 seçildi. Onlarca dişli rakibini alt etti ve başarıya ulaşan model oldu.

Mazda 3

Mazda 3 Ve Tercih Sebepleri

30’dan fazla farklı ülkeyi temsil eden tamamı kadınlardan oluşan bir jüri bu araştırmada görev aldı. Kadınların araba satın alırken kullandığı güvenlik, paranın karşılığını alabilme, estetik görünüm, pratiklik ve ekolojik ayak izi gibi kriterlere göre onlarca modeli değerlendirdi.  Tamamen yeniden tasarlanan Mazda 3, Mazda’ya ait KODO tasarım dilinin en son evrimi sayesinde yoldaki en çekici otomobillerden biri olarak kabul ediliyor. Ayrıca i-activsense olarak bilinen kapsamlı bir gelişmiş güvenlik ve sürücü destek sistemleri paketi sunmasıyla da kadınlar için başka bir dikkat noktası oluyor.

Audi E-Tron, Tesla Model 3 ve BMW 3 Serisi gibi dişli rakiplerini alt ederek ödüle ulaşan Mazda 3, aynı zamanda yılın aile otomobili kategorisinin de birincisi olmayı başardı. Bir önceki yapılan değerlendirme de Volvo XC40 modeli zafere ulaşan ve yılın en iyi kadın otomobili ödülünün sahibi olmuştu.

Mazda 3

Donanım

Mazda 3, insanların doğal denge anlayışlarından en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmak için tasarlanan Mazda’nın Skyactiv-Araç Mimarisini içeriyor. Güç aktarım mekanizması serisi, her biri her sürüş durumunda hızlı tepki veren hız kontrolü sağlayan en yeni Skyactiv-X, Skyactiv-G ve Skyactiv-D motorlarından oluşuyor. Otomobili insan etrafında tasarlama felsefesine dayanan Mazda, hızlanma, dönüş ve frenlemeyi tamamen doğal hissettirmek için modelin temel sürüş özelliklerini önemli ölçüde geliştirdi. Mazda, daha fazla insana hitap eden ürünler, teknolojiler ve hizmetler sunarak müşterilerle özel bir bağ kurmayı hedefliyor. Ve bu hedefi çerçevesinde de kadınların kalbini kazanmaya başladığı belli oluyor.

Mazda ve Türkiye

Ülkemizde Japon arabalarına büyük bir güven olsa da Mazda son yıllarda pazarda istediği başarıyı yakalayabilmiş değil. Tüm Dünyada 2019 yılı içerisinde 1 milyon 106 bin araç satmayı başardı. Ancak ülkemizde bu rakam 500’ün altında kaldı. Başta Almanya olmak üzere Avrupa genelinde çokça tercih edilmeye başlanan Mazda, sadece Almanya’da pazar payını yüzde 10 artırmayı başardı. Böylelikle 2019 yılında sadece Avrupa’da yaklaşık 200 bin araç satışını yakaladı. Bakalım 2020 yılı verileri geldiğinde Mazda’nın Türkiye başarısı nasıl olacak ve Mazda 3 kadınlar tarafından Türkiye’de de ilgiyle karşılanacak mı.

İkinci El Mazda İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here