Türkiye’de En Çok Hangi Arabalar Kiralanıyor ?

0
3313
Türkiyede araç kiralama

Bazen tatile kendi aracımız ile gitmek istemeyebiliyoruz. Ancak gittiğimiz yerde arabaya ihtiyacımız olabiliyor. Böyle durumlarda ise araba kiralamayı tercih ediyoruz. Tatil ve bayram gibi dönemlerde araba kiralama hizmetine olan ihtiyaç artıyor. Araba kiralamaya olan talebin artmasının bir diğer sebebi de araç satın alma fiyatlarının artması. Araç kiralama hizmetleri ise kısa dönemli (0-3 ay), orta dönemli (3-6 ay) ve uzun dönemli (6-12) ay olarak gerçekleşebiliyor. Peki Türkiye’de en çok kiralanan arabalar hangileri? Gelin bir bakalım…

1Fiat Linea  

Ülkemizde en çok kiralanan arabaların ilk sırasında Fiat Linea yer alıyor. Sebebi ise hem uzun yola dayanıklılığı hem de konforlu oluşu.

2Toyota Corolla

3

Ülkemizde en çok satan otomobiller arasında yerini alan Toyota Corolla aynı zamanda en çok kiralanan arabalar arasında da yer alıyor. Model, benzin ve hibrit seçenekleri ile karşımıza çıkıyor. Şehir içi kullanımda yakıt cimrisi olan tavrı da tercih edilme sebepleri arasında.

4Renault Symbol 

Renault Symbol, Türkiye’de en çok kiralanan arabalar listemizde üst sıralarda yer alıyor. Modelin tercih edilmesinde ki en büyük sebep uygun fiyatı diyebiliriz. Kiralama fiyatı diğer modellere göre uygun olan otomobilin satış fiyatı da nispeten uygun.

5Opel Astra 

 

Kiralama şirketlerinde en çok tercih edilen bir diğer modelde Opel Astra. Bu otomobil aynı zamanda satış olarak da ülkemizde oldukça tercih ediliyor. Astra’nın sağladığı sürüş konforu ve yakıt cimrisi tavrı kiralık otomobilden beklenenleri sağlıyor.

6Fiat Egea  

Yakıt cimrisi olması sebebiyle en çok satan arabalar arasında yer alan Fiat Egea aynı zamanda oldukça kiralanıyor. Aynı zamanda konforlu bir sürüşü olan model, hem otomatik hem de manuel vites seçenekleri ile karşımıza çıkıyor.

7Ford Focus 

Türkiye’de en çok kiralanan arabalar arasında yerini alan Ford Focus, ekonomik bir sürüş sağlıyor. Aynı zamanda hem otomatik hem manuel vites seçenekleri ve konforlu olması da tercih edilme sebepleri arasında.

8Renault Megane  

Yolda yürürken bile kafamızı çevirdiğimizde mutlaka en az 1-2 tane gördüğümüz model, Renault Megane’dır. Aynı zamanda bu otomobili kiralamaya yönelik talep de hayli fazla. Megane, Joy ve Touch donanım seçenekleri ile kullanıcılarına sunuluyor. Ergonomik ve konforlu iç dizaynı da sürücüyü oldukça memnun ediyor.

9Renault Clio 

Renault markasının birçok modeli hem satış hem de kiralama olarak karşımıza çıkıyor. Clio’da yol tutuşu ve yakıt cimrisi oluşu ile en çok kiralanan modeller arasında yer alıyor. Donanım seçenekleri bakımından da geniş bir yelpazeye sahip olan model, farklı motor ve renk özellikleri ile de tercih edilebiliyor.

10Volkswagen Polo 

Volkswagen Polo, hem güvenli bir sürüş vaat etmesi hem de kalitesi ile oldukça tercih ediliyor. En çok kiralanan modeller arasında da yer alan Polo, otomatik ve manuel vites seçenekleri ile kullanıcıya sunuluyor.

11Peugeot 301 

Türkiye’de en çok satan otomobiller arasında yer alan model, ekonomik bir sürüş vaat ediyor. Park sensörü ve hız sabitleme sistemi gibi sürüş destek sistemlerine sahip model ülkemizde en çok kiralanan arabalar arasında yerini alıyor.

12Hyundai i20 

Hyundai i20 gerek küçük oluşu gerekse de yakıt cimrisi olması ile oldukça tercih edilen bir model. Otomobile olan talep hem satış hem de kiralama yönünde hayli fazla. Satış fiyatı olarak da yüzümüzü güldüren i20, kiralık araç modelleri arasında da makul bir fiyata sahip. Model, 1.0 T-GDI, Benzin, 100 HP ve 1.4 MPI, Benzin, 100 HP olmak üzere iki farklı donanıma sahip.

 

Kiralık araba ilanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here