Citroen C-Elysee ve Renault Symbol Karşılaştırması

Sedan B segment sınıfının en çok tercih edilen otomobillerinden olan Citroen C-Elysée ve Renault Symbol modellerinin artı yönlerini ve eksi yönlerini birbiriyle kıyaslayarak gelin hep birlikte inceleyelim…

Citroen C-Elysée Genel Bakış

citroen-c-elysee mavi ön görünüş

Araç Tipi Binek Araç / B Segment
Motor Tipi 4 Silindir / Dizel
Şanzıman 5 vites manuel / Önden Çekiş
Maksimum Sürat 180km/h
Net Ağırlık 1090 kg
2022 Citroen C-Elysée Fiyat 455.000₺

Tasarım ve Özellikler

B segment de yer alan Citroen C-Elysée tasarım olarak oldukça sade ve şık bir görünüme sahip. Ön tarafında bulunan krom kaplı panjur ve krom pencere çıtalarıyla rakiplerine göre daha zengin bir görüntüsü sergilemekte. Sınıfına göre birçok farklı özelliği barındıran Citroen C-Elysée, Renault Symbol modelinde bulunmayan veya opsiyonel olarak bulunan ısıtmalı yan aynalar, stepne, ön kol dayama, Elektronik fren dağıtım sistemi, arka park sensörü, gibi araç teslim esnasında içinde bulunan özellikleri mevcut. Malzeme kalitesi maalesef kaliteli değildir. Fiyatta esnekliği yakalamaya çalışan Citroen, kaliteden ödün vermek zorunda kalmış.

Citroen C-Elysée ikinci el piyasası oldukça hızlı ve akışkandır. Konfor bakımından çok kaliteli yapıda değildir. Ancak kendi sınıfına göre ek donanımsal özellikleriyle sürüş esnekliğini sağlıyor.

Motor ve Performans

Citroen C-Elysée ve Renault Symbol Karşılaştırması

2022 Yılında C-Elysée modelinin motor çeşitliliği teke indirilmiştir. Yalnızca dizel bir motora sahip olan Citroen C-Elysée 1.5 litrelik motor hacmi ve 100 Hp güç ve 230Nm tork’ a sahip. 230 NM tork değeri ile, oldukça dinamik ve ekonomik sürüşler yapmanıza imkan tanıyor. 0’dan 100 kilometre hıza 9 saniyede ulaşabilmektedir.

Motor Hacmi 1.5lt
Maksimum Güç 100 HP
Maksimum Tork 230 Nm
Hızlanma 0-100 km/saat 9 sn

Yakıt tüketimi

Citroen C-Elysée’ı en çekici kılan yanlarından biri yakıt tüketimi olabilir. 1.6litre motor hacmi olmasına rağmen yakıt tüketim değerleri son derece ekonomiktir.

  • Şehir İçi (100km’de) 4.9 lt
  • Şehir Dışı(100km’de) 3.9 lt
  • Ortalama(100km’de) 4.3lt
  • Yakıt Depo Hacmi 48 lt

Renault Symbol Genel Bakış

Renault Symbol Ön görünüş

Araç Tipi Binek Araç / B Segment
Motor Tipi 4 Silindir / Dizel
Şanzıman 5 vites manuel / Önden Çekiş
Maksimum Sürat 180km/h
Net Ağırlık 1090 kg
2022 Renault Symbol Fiyat (Üretimi Durduruldu)

Citroen C-Elysée gibi Renault Symbol’de B segment araçlar içinde en çok tercih edilen otomobiller arasında kendini yıllarca kanıtlamayı başarmıştır.

Citroen C-Elysee Tasarım ve özellikleri

Renault Symbol B Segment olup sade bir tasarıma sahiptir. Son kasalarda çıkmış olan led farlar güzel bir görünüm sağlamaktadır. Citroen C-Elysée modelinde sunulan bazı donanımsal özellikler Renault Symbol modelinde opsiyonel olarak sunulmuştur. Renault aslında opsiyonel seçenekleriyle her türlü kullanıcı kitlesini yakalamaya çalışmış. En boş paketi genellikle şirketlere ve filolara hitap eden yapıdadır. Ancak opsiyonel donanımları ekleyerek de konforunuzu arttırabilirsiniz. Citroen C-Elysée’da olan Renault Symbol’de opsiyonel olarak sunulmuş özellikler; Arka park sensörü, hız sabitleme, stepne ve deri direksiyon sistemidir.

Motor ve Performans

Renault Symbol Yan görünüm

Motor Hacmi 1.5lt
Maksimum Güç 90 HP
Maksimum Tork 220Nm
Hızlanma 0-100 km/saat 11.9

 

Dizel bir motora sahip olan Renault Symbol 1.5 litrelik motor hacmi ve 90 Hp güç ve 220Nm tork’ a sahip. 0’dan 100 kilometre hıza 11,2 saniyede ulaşabilmektedir. Konforlu bir sürüşü maalesef çok sağlayamasa da daha çok ulaşım aracı olarak kullanılmaktadır. Motor performansı oldukça yeterlidir. Ancak yüksek hızlara çıkılması için pek uygun bir araba değildir. Hızınız arttıkça konforunuz azalacaktır. Malzeme kalitesi Citroen de olduğu gibi maalesef kaliteli değildir. Fakat uygun fiyatlı araba üretilmek adına kaliteden ödün verildiği anlaşılmaktadır.

Yakıt Tüketimi

Citroen C-Elysée ve Renault Symbol oldukça ekonomik yakıt değerlerine sahiptir. Symbol yakıt değerleri C-Elyséemodeline göre daha ekonomiktir.

  • Şehir İçi (100km’de) 3.7lt
  • Şehir Dışı(100km’de) 3.6 lt
  • Ortalama(100km’de) 3.6lt
  • Yakıt Depo Hacmi 48 lt

Citroen C-Elysée ve Renault Symbol Karşılaştırması

Her iki aracında avantajlı yönlerini ve dezavantajlı yönlerini karşılaştırdık. Yakıt tüketiminde Renault Symbol ön plana çıkarken, performans bakımından 2022 Citroen C-Elysée daha güçlü teknik verilere sahip. Kalite bakımından her iki araçta birbirlerine yakındır. Ancak C-Elysée krom kaplı pencere çitaları ve krom kaplı panjurları ile daha havalı ve kaliteli görünüm katmaktadır. Her iki araç uzun yıllar birbirlerine rakip olsalar da Symbol modelinin üretimi durdurulmuştur. 2022 Symbol üretimi olsaydı belki karşılıklı rekabet daha fazla hız kazanabilirdi. Siz Citroen C-Elysée ve Renault Symbol modellerini nasıl buluyorsunuz ?

Sıfır Km Citroen C-Elysée Fiyat Listesi

İkinci El Renault Symbol İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here