İspanya GP Sıralamalar: Pole Pozisyonu Charles Leclerc’in!

0
1097

İspanya GP için sıralama seansları tamamlandı. Pole pozisyonu, Ferrari’nin şampiyona lideri Monako’lu pilotu Charles Leclerc’e gitti. Şampiyonadaki rakibi Max Verstappen ise ikinci sırayı elde etti. Mercedes’ler önceki yarış haftasonlarına göre daha iyi bir performans gösterdiler. Aston Martin’in yeni aracı AMR22B ise ilk seansta elenmekten kurtulamadı.

Ralli efsanesi, Carlos Sainz Jr’ın babası Carlos Sainz ve Ferrari pilotu Charles Leclerc

Q1 Seansı

İspanya GP 18 dakikalık ilk seansın başlaması ile açılışı Alfa Romeo piotu Guanyu Zhou yaptı. Turunu tamamlayan Çinli pilot soft lastikle 1:21.065 yaptı.

Daha sonra Red Bull pilotu Sergio Perez turunu tamamladı ve 1:20.447 derecesini elde etti. Turunun sonunda, ısınma turunu tamamlayan takım arkadaşı Max Verstappen’e hava koridoru verdi. Turunu tamamlayan şampiyon pilot 1:20.091 yaptı.

Bu sırada Aston Martin, Lance Stroll’ü, tehlikeli şekilde pitten çıkardı ve neredeyse Norris’e çarpıyordu. Bu sebepten incelemeye alındılar. Ancak bir ceza çıkmadı.

Ferrari pilotu Carlos Saiz 1:19.892 yaptı. Birkaç saniye sonra takım arkadaşı Charles Leclerc turunu tamamladı ve 1:19.861 yaptı. Böylece Ferrari pilotları ilk iki sırayı elde ettiler.

Mercedes pilotları ise George Russell +0.357, Lewis Hamilton +0.391 saniye olmak üzere liderin arkasında 4. ve 5. oldular.

Valtteri Bottas, +0.494 saniye farkla 6. oldu.

Perez hata yaptı ve çakıllara çıktı. +0.586 saniye farkla 7. oldu.

Onları Guanyu Zhou (+0.952), Lando Norris (+0.977) ve Esteban Ocon (+1.019) izledi. İlk haklar sonunda ilk 10 bu şekilde tamamlandı.

Yaklaşık 2 dakika gibi kısıtlı bir zaman kala pilotlar ikinci denemeleri için piste çıkmaya başladılar. Bu sırada Ferrari ve Red Bull pilotları garajda kalıp başka deneme yapmadılar.

Damalı bayrak sonrası pilotların tur dereceleri gelmeye başladı.

Lance Stroll turunu tamamladı fakat yukarı çıkamadı, Sebastian Vettel ise 1:20.954 yaparak 13. sıraya çıktı. Ancak daha sonra Pierre Gasly turunu tamamladı ve 11. sıraya çıktı. Yuki Tsunoda ve Mick Schumacher de daha iyi turlar ile 11. ve 12 oldular. Bu pilotların daha iyi turlar ile önüne çıkması sonucu Sebastian Vettel, 16. sıraya gerileyip elendi. Aston Martin takımının yeni aracı AMR22B’nin ilk izlenimleri hiç iyi olmadı. Fernando Alonso ise zamanlama hatası ile tur atamadı ve elenen diğer bir şampiyon oldu.

Böylece elenip Q2’ye kalamayan pilotlar sırasıyla Sebastian Vettel, Fernando Alonso, Lance Stroll, Alexander Albon ve Nicolas Latifi oldu.

İspanya GP Q1 Sonucu

Q2 Seansı

İspanya GP Q2 seansında Mercedes pilotları açılışı yaptılar. 7 kez şampiyon Lewis Hamilton 1:19.794 derecesini elde etti. Daha sonra takım arkadaşı George Russell, 1:19.470 derecesi ile ilk sırayı elde etti.

Carlos Sainz, 1:20.386 ile 7. oldu. Leclerc ise liderin +0.499 saniye arkasında 4. oldu.

İkinci denemelerde Carlos Sainz, 1:19.453 ile ilk sırayı elde etti. Elenme sınırındaki Lando Norris, takım arkadaşı Daniel Ricciardo tarafından dışarı atılmıştı ki turunu tamamlayıp 7. sıraya çıktı. Ancak daha sonra 13. virajda pist limitlerini aştığı için 11. sıraya düşüp elendi.

Geçen senenin Dünya Şampiyonu Max Verstappen, 1:19.219 yaparak son anda ilk sırayı elde etti.

Q2 seansının sonunda elenen isimler sırasıyla turu silinen Lando Norris, Esteban Ocon, Alpha Tauri pilotları Pierre Gasly ve Yuki Tsunoda, son olarak da Alfa Romeo pilotu Guanyu Zhou oldu.

İspanya GP Q2 Sonucu

Q3 Seansı

İspanya GP Q3 seansının başlaması ile bütün pilotlar ilk haklar için piste çıktılar. Şampiyona lideri Ferrari pilotu Charles Leclerc, ilk hakkında son viraja gelirken spin attı ve ilk tur denemesi çöpe gitmiş oldu. Şampiyonadaki rakibi Max Verstappen ise 1:19.073 ile geçici pole pozisyonunu elde etti.

Carlos Sainz, 1:19.423 ile ikinci sırayı, Red Bull pilotu Sergio Perez üçüncü sırayı elde etti. Mercedes pilotları George Russell ve Lewis Hamilton, dördüncü ve beşinci sırayı elde ettiler. Onları Valtteri Bottas, Daniel Ricciardo, Kevin Magnussen ve Mick Schumacher izledi.

Bitime 3 dakika 40 saniye kala Charles Leclerc, ilk zaman turu için garajdan çıktı. Kısa bir aralıktan sonra diğer pilotlar da ikinci denemeleri için onu izledi.

Monakolu pilot, tek hakkını iyi kullandı ve 1:18.750 ile ilk sırayı elde etti. Bu sırada Max Verstappen telsizden araçta güç olmadığını söyledi ve pite yöneldi. Bunun sonucunda Max Verstappen, ilk denemesinde elde ettiği 1:19.073 ile ikinci sırada kaldı ve ilk çizgiden başlama hakkı kazandı.

Ferrari’nin ev yarışına çıkacak İspanyol pilotu Carlos Sainz ise 1:19.166’lık derecesi ile üçüncü sırayı elde etti. Yanında Mercedes pilotu George Russell, 1:19.393’lük derecesi ile yer aldı.

Red Bull’un ikinci pilotu Sergio Perez ise 1:19.420 ile beşinci sırayı elde etti. 7 kez Dünya Şampiyonu Mercedes pilotu Lewis Hamilton ise altıncı sırayı elde etti.

Valtteri Bottas istikrarlı performansını bu hafta da sürdürdü ve Alfa Romeo’su ile yedinci sırayı elde etti.

Haas takımı için doyurucu bir sıralama oldu. Kevin Magnussen ve Mick Schumacher, 8. ve 10. sıraları elde ettiler. McLaren’ın Q3 seansındaki tek temsilcisi Daniel Ricciardo ise 9. sırayı elde etti.

İspanya GP Q3 Sonucu

Formula 1 devam ediyor. İspanya GP yarışı, yarın (Pazar) saat 16.00’da yapılacak.

İspanya GP Saat Kaçta? Yarış Bilgileri 2022

Formula 1’e Yeni Başlayacaklar İçin Başlangıç Rehberi

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here