Sustalı Anahtar Nedir?

0
2427
sustali anahtar

Sustalı anahtarlar, basitçe düğmeye basıldığında açılan ve aynı zamanda anahtar tutamağına dönüşen araba anahtarıdır. Temel olarak tüm arabalarda aynı şekilde çalışmasıyla birlikte kullanılmadığı takdirde anahtarlığın içerisine katlayabilirsiniz. Ayrıca akıllı ve kompakt olmaları nedeniyle son yıllarda oldukça popüler hale geldiler. Sustalı anahtarların avantajlarını, dezavantajlarını ve daha fazlasını sizler için inceledik.

İlk olarak yaklaşık 30 sene önce kilit sistemine sahip araçlarda kullanılmak için üretilmiştir. Müşteri ihtiyacı üzerine keşfedilen anahtarlar. İçerisindeki kumanda ve yay parçaları ile birlikte çalışarak mekanik olarak açılıp kapanır. İstenilen şekilde hem manuel hem de mekanik olarak açılan versiyonları da vardır. 2000’li yıllarda kapanma mekanizması olmadan üretilmeye devam etse de bir çok müşteri, cep delme şikayetinde bulunmuştur. Bunun üzerine katlanabilir yeni bir mekanizma ile tekrar piyasaya sürülmüştür. Dediğimiz gibi şuan dünyada kullanılan araçların bir çoğu bu teknolojiye sahip olsa da, bazı düşük ve orta segment araçlarda hala sabit tipli olarak kullanılmaya devam ediyor.

Sustalı Anahtar Kabı Nasıl Değiştirilir?

sustalı anahtar

Bir çok insanın kullandığı anahtarlarını sustalı anahtara dönüştürmek için internetten satın aldıkları dönüştürücüler ile sorunu çözmeye çalışıyor. Kendiniz uygulamak için satın aldığınız sustalı anahtarları uygularken takip etmeniz gereken adımlar vardır. Öncelikle anahtarın içerisindeki kartın çıkarılıp yeni kaba aktarılması gerekiyor. Ardından katlanır anahtar kabındaki metal anahtarında orijinal anahtara göre yeniden kesilmesi gerekir. Ardından lehimleyerek işlemi tamamlayabilirsiniz.

Gerekli işlemler uzmanlık gerektirdiği için en iyi yol oto anahtarcısı tarafından yapılmasıdır.  Fakat düşük maliyetli olmasına rağmen anahtarınızın bozulmasına sebep olduğu durumlar oluyor. Bu sebeple en temiz ve güvenli yol, uzman kişiye teslim etmektir.

Sustalı Anahtar Fiyatı Ne Kadar?

sustalı anahtar

Sustalı anahtarlar hakkında en çok merak edilen konulardan biri de fiyatlarıdır. Öncelikle sabit olan modelleri için her model hemen hemen aynıdır. Fakat bir aralık verecek olursak, çip ve kumanda fiyatlarına göre değişmekle birlikte ortalama 200 TL ile 400 TL arasındadır. Fiyatı etkileyen temel faktörler ise aracınızın markası modeli ve yılıdır. bunun dışında eski anahtar çipinin kullanılıp kullanılmamasıdır.

Arabam Kaç Para?

Trink sat!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here