Elektrikli 964 Porsche ortaya çıktı. Klasik araçlara elektrikli aktarma takma konusunda uzman bir firma Signature 911’i tamamladı.

Elektrikli Porsche’u Ortaya Çıkaran Firma Everrati

Tam adıyla Everrati Automotive Limited klasik araçları elektrikli aktarma organı takmak konusunda uzman. 911 Porsche içinde Type 964 klasik aracı da bundan nasibini aldı.

İngiliz firma Everrati’nin ilk projesi Porsche değil. Daha önce ilk elektrikli Ford GT40’ı oluşturmuştu. Bunun için firma Super Performance isimli bir başka firma ile de ortaklık kurmuştu.

Everrati uzun bir süredir klasik araçları alıp yeniden restore ediyor. Son zamanlarda ise firma kendini genişletmek için çaba sarf ediyor.

Firma, merkezi California Irvine de yer alan Aria Group firmasının da yardımıyla yeni projesini de duyurdu. 2022 yılının başında firma Amerika da elektrikli Porsche Restomod 911 modellerini de yeniden elden geçireceğini söyledi.

Şimdi elden geçen Porsche 911 Type 964 elektrikli araç modeli ise California’da üretime geçti. Teslimatlar gerçekleşmeden önce firma aracı pek çok teste tabii tuttu.

Karşınızda Elektrikli Porsche 911 Type 964

Signature 911 olarak isimlendirilen yeni elektrikli Porsche 911 de geniş gövde tasarımı dikkat çekiyor.  Araç 500 beygir gücünde ve kabaca 500 nm tork güç üretiyor.

Signature 911 62 kwh batarya ile 321 km menzil vaat ediyor. Bu batarya AC ya da DC hızlı şarj ile şarj edilebiliyor.

Dış tasarım rengi klasik Porsche renginde. Meksika mavisi olan dış tasarımın yanı sıra iç mekanda dış gövde rengi ile uyum içinde. İç kısımda koltukların üzerinde Bridge of Weir ve Koyu Mavi deri yer alıyor.

Elektrikli araçlara özgü değerlere sahip modern aydınlatmalı gösterge iç mekanı daha modern gösteriyor. Modern tasarımının yanı sıra iç mekanda nostaljik tema da göze çarpıyor.

Aracın tekerleklerinin merkezinde Saten Bronz renklere sahip HRE C105 dövme çelikten üç parçalı jantlar yer alıyor. Bunun yanı sıra araca daha sportif ve şık görünüm kazandırmak için Michelin Pilot Sport 4S lastikler yer alıyor.

Firma Yetkililerinin Ağzından Signature 911

Everrati CEO’su olan Justin Lunny teslimat ve kullanıcıların talepleriyle ilgili şu sözleri söyledi:

“Araç; California, Texas, Florida ve diğer ülkelerden gelen taleplerle birlikte Kuzey Amerika da yer alan müşterilerden ilgi artışı gördü. Bu muhtemelen önümüzdeki aylarda tanıtılacak bir çok Everrati 911’in ilki olacak. Hatta kuzeyde Kanada Vancouver’e kadar.”

CEO Justin Lunny sözlerini şöyle devam ettirdi:

“İlk Amerka müşteri aracımızın tamamlandığını görmek, Everrati için çok büyük bir kilometre taşıdır. Bu hem dünya çapında, özellikle Kuzey Amerika pazarında hızla büyüyen varlığımızın bir işareti.”

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here