2023 Genesis GV60 yüz tanıma sistemine sahip olarak geliyor. Kullanıcının yüzünü araca göstereceği sistemin adı ise Face Connect.

Karşınızda Yüz Tanıma Sistemine Sahip 2023 Genesis GV60

Genesis, belki de daha önce alışık olmadığımız bir özelliğe GV60’a getirdi. Yüz tanıma sistemi ile açılacak ilk araç unvanını alacak GV60 Crossover olacak. Kullanıcının aracın kilidini açması için yapması gereken şey yüzünü göstermek.

Face Connect isimli bu teknoloji ise şu şekilde çalışacak: Öncelikle bu özelliği kullanmak isteyen kullanıcı aracın anahtarını kullanması ve Face Connect yazılımına yüzünü tanımlaması gerek. Bundan sonra aracı çalıştırmaktan kilidini açmaya kadar her şey yüz tanımlama teknolojisi sayesinde gerçekleşecek.

Genesis, GV60 da yer alan yüz tanıma teknolojisinin basit bir çalışma prensibine sahip olduğunu söylüyor. Yüz tanıma sistemi aracın kapıların arasında yer alan B sütununun olduğu yerde olacak.

Kullanıcı buraya bakarak yüz tanıma özelliğini aktif hale getirecek. Firma bu teknolojinin kullanıcının fiziksel aktivite sonrası ve kullanıcıların elleri doluyken çok kullanışlı olacağını ifade ediyor.

Dış Tasarım Detayları

Dış tasarımda C sütununun olduğu tarafta tavan çizgisine dahil edilen üçgen bir tasarım görüyoruz. GV60’ın dış tasarımı oldukça ilginç ve sportif görünüyor. Firma Athletic Elegance tasarım dilini bu modelinde uygulamış.

Elektrikli aktarma organlarının soğutma ihtiyaçlarını daha iyi sağlamak için ön ızgara daha aşağı taşınmış.

Far kısmında Two Line farlar zarifliğiyle göze çarpıyor. Elektrikli kapı kolları gövdeyle aynı hizada. Ancak sürücü araca yaklaştığında bunlar ortaya çıkıyor. Arka tarafta ise bizleri sportif sabit kanat bir spoiler karşılıyor.Aracın renk paletinde ise Sao Paulo Kireç rengi öne çıkıyor. Bunun dışında diğer renk seçenekleri arasında Matterhorn Beyazı, Hanauma Mint ve Vik Siyahı da var.

İç Tasarım

GV60 12.3 inçlik dijital gösterge paneli aynı boyutta dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ile geliyor. Bu sistem kablosuz olarak çalışmıyor. Ancak Android Auto ve Apple CarPlay standart olarak geliyor.Ekranın yanı sıra orta konsolda yer alan bir tuş ile de bilgi-eğlence sistemi kontrol edilebiliyor. Standart olarak Bang & Olufsen stereo ses sistemi mevcut.

Genesis serisi içindeki en küçük SUV olan GV60, GV70 ve GV80 kadar geniş değil. Ancak iç kısımda daha gelişmiş teknolojilere sahip. Bunlardan bir tanesi park halindeyken ters dönen ve kristal küre görünümüne sahip bir vites kolu. Yüz tanıma sistemi de ayrıca en dikkat çekici özelliklerden. Parmak izi okuyucusu gibi biyometrik teknolojiler de iç kısımda kendine yer bulmuş durumda.

Motor Performansı

Genesis GV60’ın hem arkadan çekişli hem de dört tekerden çekişli farklı versiyonları var. Tüm versiyonlarda 77.4 kwh gücünde bir batarya yer alıyor.

Arkadan çekişli versiyon 225 beygir gücü ve 349 nm tork sağlıyor. Dört tekerden çekişli versiyon ise çift motorlu. Bu da 314 beygir gücünde ve 604 nm tork üretiyor. Dört tekerden çekişli versiyonun bir de performans versiyonu bulunmakta. İki adet elektrikli motora sahip bu versiyon 429 beygir gücünde ve 604 nm tork gücünde. Boost modunda performans modeli 483 beygire kadar çıkıyor. Drift modu da bulunan araç 0’dan 100 km’ye dört saniyede çıkıyor. Dört tekerden çekişli versiyonun menzili 400 km. Performans versiyonu 366 km menzile sahip. Standart arkadan çekişli versiyon ise tek bir şarjla 450 km yol gidiyor

350 kw şarj ile GV60’ın bataryası 18 dakika da %10’dan %80’e çıkıyor. V2L isimli sistem sayesinde araçtaki diğer elektronik cihazlara güç sağlamak da mümkün hale geliyor.

Genesis GV60 Fiyatı ve Çıkış Tarihi

Genesis liste fiyatını 59.290 dolardan başlatmış durumda. Ancak dört tekerden çekişli versiyonların fiyatı Advanced donanım paketi için 60.385 dolara kadar çıkıyor. Performans donanım paketli versiyonun fiyatı ise 69.385 dolar.

Genesis GV60 şu an için Avrupa pazarında satışta. Şu an için kullanıcılar ön sipariş verebiliyor. Ancak Genesis ön sipariş verilen araçların teslimatlarının 2023 yılı içerisinde olacağı bilgisini de veriyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

 

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here