Genesis X Cabrio konsepti Los Angeles Otomobil Fuarı’nda kendini gösterdi. Bu konsept tasarım önce ki X serilerine dayanıyor.

Genesis X Serisi Hakkında

Genesis markasının 2021 yılında ki X konsepti firmanın iddialı ve net tasarım diline sahipti. 2022 yılında X Speedium Coupe konsepti ise farklı olarak daha uzun bir tasarıma sahipti. Bunun yanı sıra zarif eğimli tavan çizgisi ve elektrikli aktarma organları yer alıyordu.

Bu elektrikli aktarma organını daha belirgin hale getirmek için firma tasarıma yeni bir görünüm kazandırdı.

Bu X serilerinin ardından 2022 Los Angeles Otomobil Fuarı’nda firma X Cabrio konseptini tanıtarak seriye devam ettiğini açıkladı.

Genesis X Cabrio Konseptinin Tasarım Detayları

X Cabrio konsepti, belirgin ve güçlü hatlara sahip. Konseptin kaportası ön camın önünde uzun bir tasarıma sahip. Bunun yanı sıra uzun bir dingil mesafesi bulunmakta.

Karmaşık ve devasa tekerleklerin üzerinde güçlü kıvrımlar yer alıyor. Bu kıvrımlar konsepte dinamik bir görünüş sağlamakta. Üçgen, ızgara şeklinde ki ayırt edici farlar, X Speedium konseptinden bu konsepte aktarılmış durumda.

Ördek kuyruğu şeklinde ki spoiler ise ayrıca belirtilmesi gerek detaylardan biri. Bunun yaı sıra Cabrio da katlanır bir tavan yer alıyor. Bu tavan ayrıca şeffaf bir yapıya sahip.

Konsept Tasarımın İç Tasarım Detayları

İç tasarımda bizleri sürücüye doğru açılı L şeklinde dijital gösterge paneli karşılıyor. Bilgi-eğlence ekranı diğer X konseptlerinde yer alan tasarımla aynı.

Koltuklar deri ile kaplı. Kabin boyunca ise geri dönüştürülmüş kumaş kullanılmış durumda. İç renk kombinasyonu Giwa Navy ve Dancheong Orange renklerinden oluşuyor. Bunlar geleneksel Kore çatı mimarisini yansıttıkları için tercih edilmiş.

Genesis Giwa renginin Kore evlerinin çatı kiremitleri olduğunu söylüyor. Bunun yanı sıra Dancheong renginin de geleneksel Kore ahşap binalarının dekoratif rengi olduğunu ifade ediyor.

Konsept Tasarım Hakkında Diğer Detaylar

Genesis, X Cabrio konseptiyle ile ilgili olarak hiçbir teknik ayrıntı açıklamadı. Ancak daha önceki iki X konseptiyle aynı mimariyi ve elektrikli aktarma organlarını kullandıklarını belirtti.

X Cabrio da iki kapı yer alıyor. Ancak dört yolcu kapasitesine sahip. Ancak sektör kaynakları çoğu spor araç gibi arka koltukların sıkışık olduğunu düşünüyor.

Sıfır KM Araç Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here