Apple, uzun zamandır “Apple Car” elektrikli araba projesi sürdürülürken yakın zamanda önemli haberler gündeme düştü. Proje süreci boyunca olumsuz giden süreçler olduğu biliniyordu. Bunlardan biri sürekli olarak personel değişikliydi. Şimdi yeni haberler gelmeye devam ediyor. Arabanın 2026 senesinde halk ile paylaşılacağı iddia ediliyor.

Aracın tamamen otonom olacağı ve direksiyon, fren pedalı olmayacağı söyleniyordu ama yeni haberlere göre durum farklıdır. Arabanın tamamen otonom olmayacağı haberleri geldi. Konuyla ilgili olarak açıklamalarda “Proje için önemli bir değişiklikte, şirket artık direksiyon simidi ve pedalları içerecek ve yalnızca otoyollarda tam otonom yetenekleri destekleyecek daha az iddialı bir tasarım planlıyor, çünkü bilgiler kimliğinin gizli kalmasını istedi. özel.” denildi.

Apple’ın çalışmalarında arabanın eğlence unsurlarına dair ise; “Apple şu anda, sürücülerin otoyolda film izlemek veya oyun oynamak gibi başka görevleri yerine getirmelerine ve şehrin sokaklarına ulaştıklarında veya sert hava koşullarıyla karşılaştıklarında manuel kontrole geçmek için yeterli süre ile uyarı almalarına olanak tanıyan bir araç geliştirmeyi planlıyor. Şirket, özelliği ilk olarak Kuzey Amerika’da kullanıma sunmayı ve ardından zaman içinde iyileştirmeyi ve genişletmeyi tartıştı.” diye belirtildi.

Sonuç itibariyle Apple Car, otonom sürüş niteliğini destekler halde olacak. Ayrıca Apple Car Silikon İşlemci sayesinde tamamen elektrikli olacak. İşlemcilerin hazır olduğu ama Apple’ın finansal olarak maliyet azaltma çabasının gelişmeleri düşürebileceği bilgiler dahilindedir. Ayrıca yaşanan olumsuzluklar nedeniyle Apple Car günümüze daha yakın bir modele benzeyecek.

 

Mark Gunman’ın paylaştığı bilgilere göre Apple Car’ın deneneceği piste dair iki adet görsel paylaşımı mevcut. Kaynaklara göre görselde yer alan pistte araba test edilecek. Arabanın çıkış tarihine ilişkin pek çok tahmin var. Kimi kaynaklar 2023 ve 2026 derken kimi kaynaklarda 2028 yılı olacağını düşünüyor. Arabanın fiyatı hakkında ise; iddialara göre 120 bin dolar civarında kalacak.

Apple Car, Apple’ın Gizli Silahı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here