2019 senesinde Glasgow, İskoçya’da Russell Peterson ve Ross Anderson tarafından firma sektör yaşamına başladı. Şimdi ise Munro Vehicles firması el yapımı Munro Mk_1 4×4  aracını tanıttı. 3 seneyi geçkin süredir Mk_1 geliştiriliyordu. Aracın oldukça göz dolduran özellikleri ve görünüm var. Ayrıca 2023 senesinde geleceği bilgisi mevcut.

Munro Vehicles’in CEO ve Kurucu Ortağı Russ Peterson firma bakış açısı hakkında; “Munro güvenebileceğiniz bir araç, her türlü iş için elinizin altında olan en değerli araç. Çamurlu botlarla binebilir, bir mini ekskavatör çekebilir veya atları beslemek için arkaya bir balya saman atabilir, sonra eve gidebilirsiniz” sözlerini dedi. Ayrıca 4×4 araçlar bu işler için oldukça ideal ve kullanışlı araçlardır. 

Munro Mk_1 Özellikleri

Munro Vehicles, MK_1 elektrikli 4×4 arazi aracının tanıtımını yaptı. Firmanın değimine göre araçları “dünyanın en yetenekli ve elektrikli 4×4 aracı”. Özelliklerinin yanı sıra köşeli tasarımıyla fark ediliyor. Estetik açıdan sade ve daha sert dokunuşları olduğu görülüyor. Boyutu itibariyle de oldukça büyük bir araç.

MK_1‘in ayrımlı güç ve bataryası mevcut. 295 hp ve 375 hp seçenekleri var. Batarya kapasitesi seçeneklerinde ise 61 kWsa ya da 82 kWsa bulunuyor. Tek şarj ile 16 saate kadar zorlu koşullarda gidebildiği iddia ediliyor. Bir depo ile maxsimum gidebileceği menzil 306 kilometredir. 100 kW DC hızlı şarj sistemi mevcut ve 36 dakikada %15’den %80’e kadar şarj olabiliyor.  Aynı zamanda firmanın iddiasına göre 8 yıldan sonra orijinal batarya kabiliyetini %80 oranında korumaya devam ediyor.

Yerden yüksekliği 480 milimetredir. Ayrıca 800 milimetre derinliğindeki sularda gitmek mümkündür. Ayrıca sıralı olarak 84, 51 ve 148 derece yaklaşma, uzaklaşma gibi açıları mevcut. Bunların dışında Munro MK_1‘in pek çok özelliği mevcut;

  • İlk olarak bir Offroad aracı
  • 3.500 kilogram yük kapasitesi
  • Beş kapı, beş koltuk
  • Farklı sürüş modları
  • Rejeneratif frenleme
  • Maksimum hız 129 km/sa
  • Performans modunda 0-100 km/sa hızlanma 4,9 saniye
  • Ayrıca 1.000 kilogram yük taşıma değeri
  • Çelik tekerlek ve standart arazi tipi lastikleri mevcut.

Ross Anderson araç için;Eksenel akıllı motorun diğer bir faydası da, geri viteste çalışırken son derece yüksek miktarda tork üretmesidir. Munro yüksek vites ‘Sürüş’ modundayken, gaz pedalını kaldırarak, elektrik motorunun direnci aracılığıyla bir dereceye kadar rejeneratif frenleme sağlar. Düşük viteste, ‘Off-Road’ ayarında, rejeneratif frenleme çok daha belirgindir. Bu, aracın ‘tek pedal’ modunda sürülmesini sağlar ve arazide güvenliği ve performansı artırmak için son derece etkili bir yokuş iniş işlevi sağlar.” sözlerini dedi.

Son olarak Munro MK_1 bu yıl sipariş alırken 2023 senesinin Ocak ayı ile birlikte ilk teslimler başlayacak. 2024 senesiyle birlikte ise seri üretime geçecek. MK_1‘in fiyatı ise seçilen batarya gibi etmenlere göre 50 bin pound ve 70 bin pound arasında değişiyor.

Türkiye’de En Çok Satılan 4×4 Modeller

2025 Land Rover Discovery EV 4X4! Karakteristik Olacak

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here