Görme Engelli Dostu Marka unvanı, engelsiz bir dünya amacıyla yola çıkan Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş.’ye verildi. Unvan EyeBrand Ceremony 2022 etkinliğinde Toyota’ya teslim edildi. Toyota Türkiye‘nin kendi değimleriyle; “herkes için erişilebilir ve engelsiz bir dünya yaratmak amacıyla çalışmalarına devam ediyor”. Markanın bu amaçla yaptığı çeşitli girişimleri de mevcut.

Daha önceki senelerde Toyota büyük bir farkındalık ile engelleri kaldırmak adına bir çalışma yaptı. Görme engelliler için web sitesi üzerinden ses odaklı bir teknoloji hazırladı. Teknolojiyi BlindLook geliştirdi. Bu teknoloji sayesinde Türkiye’de ilk oldu ve Eyebrand sertifikası aldı. Ayrıca bu çalışmayı her alanda kullanıma açtı. Bu farkındalığı sayesinde Toyota; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne yönelik hazırlanan, EyeBrand Ceremony 2022 gecesinde Görme Engelli Dostu Marka unvanına sahip oldu.

Görme engelli dostu marka Toyota

Gecede ödülü, Toyota Türkiye Pazarlama ve Satış A.Ş Pazarlama Direktörü Özge Zengil aldı. Zengil ödülü alırken bir konuşmada yaptı. Konuşmasında, “Toyota’nın her alanda sektörde öncü olmasına önem veriyoruz. Sektörümüzde de bir ilk olarak bu çalışmayı uygulamaya almaktan mutluluk duyuyoruz ve daha kapsayıcı bir dünya yaratmak adına Toyota olarak her zaman bu alandaki çalışmalara öncelik veriyoruz” sözlerini dedi.

Engelsiz bir dünya için mobilite çözümleri sunmaya çalışan Toyota; “mobilsen özgürsün” sloganından yola çıkarak çalışmalarına devam ediyor. Son olarak hiç bir ayrıma gitmeden bütün bireylerin daha özgür bir dünyaya sahip olması adına yüksek teknoloji ürünlerin hizmete katılmasını amaçlıyor.

Toyota Corolla Cross Hybrid Türkiye’de!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here