Toyota, uzun süredir merakla beklenen SUV otomobili Corolla Cross Hybrid Türkiye’de satışa sundu. Geçtiğimiz aylarda Yaris Cross’u bizlere tanıtan marka, son olarak Yeni Toyota Corolla Cross Hybrid‘i Adana’da gerçekleşen bir test sürüşüyle tanıttı. “Efsane Bambaşka Bir Boyutta” sloganıyla yollara çıkan otomobilin lansmana özel fiyatı ise 835.000 TL olarak açıklandı.

Yeni Toyota Cross Hybrid Artık Daha Dinamik

Toyota Corolla Cross Hybrid, dinamik tasarımı ve modern çizgisiyle sofistike SUV görünümünü yakalamış. Markanın SUV modellerinde alışık olduğumuz ön ızgarası ve keskin farları önceki nesillerine göz kırpıyor. Gövde yapısında ise geniş yan camları ve SUV’a yakışır derecede yüksek oturma alanı ile ferah bir görünüm elde etmiş. Kapılarda ise aracın diğer noktalarındaki gibi üç boyutlu görünüm bizleri karşılıyor. Ayrıca alışık olduğumuzdan farklı, daha geniş boyutlardaki kapılarıyla kullanım kolaylığı sağlıyor

Boyutları ve Bagaj Hacmiyle Segmentinde Fark Yaratıyor!

Global Architecture-C (GA-C) platformuna uygun olarak araç; 4460 mm uzunluğa, 1825 mm genişliğe, 1620 mm yüksekliğe ve 2640 mm aks mesafesine sahip. Böylece Toyata’nın SUV ailesinde yer alan Toyota C-HR Hybrid ve RAV4 Hybrid’den boyut ve yaşam alanı olarak kolayca sıyrılıyor. Ayrıca 525 litrelik elektrikli bagajı arka koltuklar kaldırıldığında 1,321 litreye kadar çıkıyor.

Dört Farklı Donanım Seviyesi: Flame, Flame X-Pack, Passion ve Passion X-Pack

Corolla Cross Hybrid’in; Flame, Flame X-Pack, Passion ve Passion X-Pack olmak üzere dört farklı donanım seviyesi bulunuyor. Motor kısmında dört donanım seviyesinde de aynı şekilde 1,8 litrelik hibrit motorla satışa sunuluyor. Aracın en düşük donanımına sahip Flame versiyonunda; 17 inç alaşım jantları, elektronik park freni, geri görüş kamerası, sürücü koltuğunda elektrikli bel desteği, çift bölgeli otomatik klima, kendiliğinden kararan iç dikiz aynası ve kısa/uzun huzmeli LED ön farlar ile birlikte geliyor. Flame X-Pack versiyonunda ise ek olarak panoramik cam tavan ve tavan rayı birlikte geliyor.

Passion donanımında bunlardan farklı olarak; 18 inç alaşım jantlar, elektrikli bagaj kapağı, ambiyans aydınlatması, premium tasarımlı led ön farlar, sıralı ön dönüş sinyali, anahtarsız giriş ve çalıştırma sistemi, karartılmış arka ve arka yan camlar bulunuyor. Son olarak Passion X-Pack donanımında sunulan ek donanımlar şu şekilde; tam deri koltuklar, kör nokta uyarı Sistemi, ön ve arka park sensörü, Nanoe teknolojili çift bölgeli otomatik klima, ısıtmalı direksiyon, sürücü ve yolcu koltuğu ısıtması ve elektrikli ayarlanabilir sürücü koltuğu.

Corolla Cross Hybrid’in ürün gamında öne çıkan standart özellikler arasında 5. jenerasyon hibrit teknolojisi, Toyota T-Mate, Toyota Safety Sense 3 aktif güvenlik teknolojileri, kablosuz Apple CarPlay, 10.5 inç Toyota Touch Multimedya ekranı, 12.3 dijital göstergeler ve kablosuz şarj ünitesi yer alıyor. Ayrıca yeni nesil Corolla Cross Hybrid ile birlikte ilk kez 12.3 dijital göstergeler mevcut. Dijital göstergede bu şekilde bilgiler daha kolay bir şekilde okunabiliyor. Farklı temalar ile seçilebilirken aynı zamanda sürücünün daha iyi görüş açısı elde edebiliyor.

Beşinci Nesil Hibrit Teknolojisi ile Yüzde 15 Daha Verimli

Önden çekişli Toyota Corolla Cross Hybrid’in 0-100 km/s hızlanması 10 saniye olarak dikkat çekerken maksimum hızı ise 170 km/s. Yakıt tüketimi ise 5,0-5,1 lt/100 km olarak dikkat çekiyor. 1,8 litrelik hibrit motor, 140 HP gücünde ve 185 Nm tork değerinde. Yeni 5. nesil hibrit teknolojisiyle de yüzde 15 daha fazla güç üretmeyi başarmış. Son olarak şanzıman tarafında yine e-CVT şanzıman bizleri karşılıyor.

Sıfır KM Corolla Fiyatları ve Paketleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here