2021 Toyota Corolla Sedan 1,5 e-CVT Hibrit Detaylı İnceleme

1
21736
Toyota Corolla Sedan Hibrit

Toyota Corolla Sedan hibrit dizel motorlu araçların bile ulaşmakta zorlandığı tüketim sonuçlarına imza atmasıyla kompakt sedan sınıfında yıldız gibi parlıyor.

Tasarım Özellikleri

Toyota Corolla Sedan ülkemizde üretilen araçlardan biri. Yerli Üretim olmasının artıları oldukça fazla olan bu araç tasarım konusunda da iyi giyimli kompakt sedan oyuncularından biri. Toyota tasarımcıları abartıdan uzak, sade ama şık görünen elbise dikme konusunda Corolla Sedan modelinde büyük bir ustalık göstermişler. Yüzüne baktığım zaman kaliteli detaylarıyla beğenimi kazanma konusunda hiç sıkıntı yaşatmadı. Ona bakarken güven duyduğum araçlardan birini görüyor olmam benim için en önemli artılarından biri oldu.

Kompakt sedan tasarıma sahip olmasına rağmen bagajın ona sonradan eklenmiş gibi durmuyor olması da önemli artılarından. Tasarımının dikkat çekmesi konusunda çok ön plana çıkacak bir araç olmasa bile söylediğim gibi bütününde iyi giyimli araçlar arasında yer alıyor. Arka tasarım detaylarında biraz da sportif detaylara yer verilmesi de son derece akıllıca bir tasarım anlayışı olmuş.

İç Mekan Özellikleri

Toyota Corolla Sedan tıpkı dış tasarımına bakarken hissettirdiği gibi yaşam alanına geçtiğim zaman da bana güven veren bir tasarım anlayışıyla karşıma çıktı. Kompakt sedan sınıfının en çarpıcı tasarımlarından biri değil ama bu hissi sunması çok büyük bir artı. Aracın kullanımıyla ilgili aradığınız ne varsa yerli yerinde ve son derece kolay kullanılıyor. Bu aracın özellikle görüş açıları konusunda neredeyse hiç sıkıntı yaşatmaması sevdiğim özellikleri listesinin en üst sıralarında yer aldı. Onunla yaptığım kalabalık şehir trafiği sürüşlerinde aracın nerede başlayıp nerede bittiğini daha ilk kullanımda çok net bir şekilde anladım. Yaşam alanında kullanılan malzeme kalitesinin yüksek seviyede olması da sevdiğim yanlarından biri oldu. Kokpit tasarımında detayların birbirinden net bir şekilde ayrılıyor olmasını da sevdim. Kullandığım araç ikinci el bir otomobil olmasına rağmen yaşam alanı ilk günkü gibi tazeliğini koruyordu. Hibrit kullanım detayları da abartıya kaçmadan kolay bir şekilde takip edilebiliyor.

Motor Özellikleri

Toyota Corolla Sedan modelinde 1.6 litrelik ünitenin yerine artık 1.5 litrelik makine almış durumda. Benzinli üniteyi tercih edecekseniz bu tip bir değişim yaşandığını notlarım arasına eklemek istedim. Toyota Corolla Sedan modelinin hibrit seçeneğindeyse 1.8 litrelik benzinli bir ünite görev yapıyor. 1798 cc hacmindeki motor 121 PS güç ve 142 Nm tork üretiyor. Ancak onun en büyük silahı bir de elektrikli motora sahip olması. Toyota Corolla Sedan hibritin elektrikli motoru 71 HP güç ve 163 Nm tork üretiyor. Bu ikilinin birlikteliği performans konusunda mutlu eden sonuçlar ortaya koyuyor. Açıklanan fabrika verilerine göre e-CVT şanzımanla işbirliği sonucunda son hızı 180 km/s olarak açıklanırken, 0-100 km/sa hızlanma sonucu olarak 11 saniye belirtiliyor. Toyota tarafından ortalama yakıt tüketimi 3.8 litre olarak açıklanıyor. Onunla yaptığım uzun yol ve şehrin kalabalık trafiğindeki karma sonuçlarda 4.9 litre gibi herkesi memnun edecek bir tüketim sonucuna ulaştım.

Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Öncelikle şunu söylemem gerekiyor Toyota yönetimi bu aracın performansı muhteşem, nefis yol tutar gibi bir iddiayla bu aracı satmıyor. Bu aracı değerlendirirken bunu ön plana almak gerekiyor. Toyota Corolla Sedan hibrit sürüş sırasında ne gerekliyse onu yapıyor. Sürüş güvenliği konusunda yaptığım neredeyse 1000 km’lik test sonucunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Yoluna tam istediğim gibi bastı ve özellikle konforlu sürüş karakteriyle dikkatimi çekti. Konfor konusunda süspansiyon sistemi ve aracın genelinde nefis bir iş ortaya koymuşlar. Elektronik yardımcıların aracı takip yeteneği de oldukça başarılı. Direksiyon sisteminin daha net olmasını beklerken, beklediğimden biraz daha fazla boşluk olduğu dikkatimi çekti. Kullandığım araç çok yaşlanmadığı için direksiyon sisteminin biraz daha iyi olmasını bekledim. Aracın gürültü konusunda özellikle şehir kullanımlarında iyi olması sevdiğim yanlarından oldu. Otoyol kullanımlarında e-CVT şanzımanın istenen devri bulmasıyla birlikte sessizliği geçer not alıyor. Özellikle rampa çıkışlarında şanzıman ve motor birlikteliği istenen devri bulana kadar biraz gürültülü çalışıyor.

Toyota Corolla Sedan Hibrit

Güvenlik Özellikleri

Toyota Corolla Sedan Euro NCAP çarpışma testine çıkmadı. Ancak HB versiyonun sonuçları onun da güvenli olduğunu ispatlar gibi. Toyota Corolla HB çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrılırken, yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 95, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 84, yaya güvenliğinden yüzde 86 ve teknolojik yardımcılarından yüzde 77 aldı.

Toyota Corolla Sedan Hibrit Yorumları

Eğer kompakt sedan ve yerli üretim bir araç arıyorsanız kesinlikle yönünüzü bu tarafa doğru çevirebilirsiniz. Benzinli versiyonunu henüz kullanmadığım için bir yorum yapamam ama hibrit seçenek aradığınız ne varsa verecek ve cebinizden yakıt tüketimi açısından az para çıkmasını sağlayacak bir araba.

Toyota Corolla Sedan Hibrit Fiyat Özellikleri

Toyota Corolla Sedan bu yazıyı yazdığım sırada Bahar 2021 kampanyasıyla 181.250 TL etiketle satılıyor. Bu fiyat kompakt sedan bir model için günümüze göre oldukça iyi. Hibrit Toyota Corolla Sedan modelinin fiyatına baktığım zaman ona en uygun etiketle 329 bin 150 TL ödeyerek sahip olabileceğinizi görüyorum. Bu seviyeye çıkıldığı zaman biraz kafa karışıklığı yaşanması doğal bir sonuç olacaktır. Kompakt SUV modellerin bazılarının bu fiyatta olması kafa karışıklığına neden olabilir.

Toyota Corolla Sedan Hibrit Teknik Özellikleri

Toyota Corolla Sedan Hibrit

Trink Sat!

Sıfır KM Toyota Corolla Sedan Fiyatları

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here