Taksitli Otomobil | Otomobil Satışlarında Yeni Dönem

1
6346
otomobil satışlarında

Taksitli Otomobil | Otomobil Satışlarında Yeni Dönem

Son zamanlarda konut satışlarında kalkan taksit sınırının ardından, otomobil satışlarında da düzenlemeler yapıldı ve taksitli otomobil satışında yeni dönemine geçildi. Yapılan düzenlemeye göre: 120 bin ₺’ye kadar olan araçlarda 60 ay taksit uygulanabilecek. 120 – 300 bin ₺ arasındaki araçlarda 48 ay, 300 – 750 bin ₺ arasındaki araçlarda 36 ay, 750 bin ₺  ve üstü araçlarda ise taksit sayısı 24 ay olarak resmi gazetede yayımlandı.

Resmi Gazete’de Yayımlanan Karar:

taksitli otomobil dönemi

Otomobil Satışlarında Yeni Dönem 

Konut satışlarındaki taksit kısıtlaması kaldırılırken, otomobil satışlarındaki taksit seçeneği 60 aya kadar düzenlendi. Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan “Perakende Ticarette Uygulanacak İlke ve Kurallar Hakkında Yönetmelik’te Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik” Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Böylece yeni taksitli otomobil dönemi resmen başlamış oldu.

Resmi Gazete’de yayımlanana göre: fatura bedeli 120 bin ₺’ye kadar olan araçlarda 60 ay taksit uygulanabilecek. 120 bin ₺ ile 300 bin ₺ arasındaki araçlarda 48 ay, 300 bin ₺ ile 750 bin ₺ arasındaki araçlarda 36 ay, 750 bin ₺ ve üzerindeki araçlarda ise 24 ay taksit uygulanabilecektir.

2.El Otomobil İlanları

1 YORUM

  1. Dünyamızı etkileyerek; İnsanları acımasızca ayıran ve sevenler, çaresiz bırakarak, kaderlerine teslim ettiren Kovid-19 Corona Virüs salgınına maruz kaldığımız “Pandemi” döneminde, hem bireysel ve toplumsal hem de Ülkeler bazında istikrarı bozarak ekonomik durgunluğa ve özel-tüzel kişiler ile devletlerin bütçelerinde önemli gelir kaybı yaşatarak, ithalat ve ihracat dengelerini yok ederek, bireysel ve kamusal ekonomilerin büyük zararlara uğradığı malumunuzdur. Bu süreçte bir çok işyeri kapanmış, bir çok çalışan işsiz kalmış, ve bu nedenlerle sürdürülebilir istihdam da bozulmuş olup normal yaşamda sekteye uğramıştır. Bu durumun sonucunda birikimi ve imkanı olan kimselere bu fırsatın verilmesi, yerinde bir uygulamadır ve umarız ki bozulan ekonomik dengelerin yeniden canlanmasına katkı sağlayacak ivmeyi de kazandıracaktır.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here