Geçtiğimiz gün açılışı yapılan Togg’un Gemlik Tesisi’nde doğuştan elektrikli C-SUV aracın seri üretimine başlandı. Bununla birlikte Togg’un fiyatı ne olacak ve TOGG teşviği hakkında daha çok sorular sorulmaya başlandı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati Togg kredisi hakkında açıklama yaptı. Bakan Nebati, kamu bankalarının Togg için gerekli kredi desteğini vereceğini açıkladı.

TRT Haber’e konuşan Bakan Nebati, “Kamu bankaları ile bugün görüştük. Togg alımında gerekirse kar etmeyecek şekilde kredi verecekler. Kamu ve katılım bankaları, araçlara ulaşım noktasında, gerekirse kazanmamak üzere düşük maliyetlerle gerekli destekleri verecek” şeklinde konuştu.

Kredi Garanti Fonu’nda Fatura Üzerinden İşlem Yapılacak!

Bununla birlikte yerli otomobilin bakanlar dahil olmak üzere üst düzey devlet yöneticilerine tahsil edilerek yayılmasını sağlayacak. Ön siparişleri tahmini olarak Şubat ayıyla başlaması beklerken fiyatıysa ön siparişle birlikte belli olacak. Bir diğer önemli husus ise Kredi Garanti Fonu (KGF)’nda fatura üzerinden işlem yapılacağını ve bu şekilde paranın başka amaçlar için kullanılması engellenecek.

Togg Kredini Hangi Bankalar Verecek?

Bakan Nebati, TRT’deki canlı yayında Togg kredisinin nasıl alınacağı hakkında açıklamalarda bulundu. Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları tarafından kredi alınabileceğini belirterek; “Kamu bankaları ile görüşme gerçekleştirdik, Ziraat Bankası, Halkbank, Vakıfbank ve katılım bankaları gerekli teşvikleri verecek, gerekirse kazanmamak üzerine kurulu ki faiz oranları çok düştü, düşük maliyetlerle bu araçlara ulaşım noktasında gerekli destekleri vereceklerdir.” şeklinde konuştu.

Togg’un Fiyatı Ne Kadar Olacak?

Togg’un fiyatının ne kadar olacağı hakkında henüz kesin bir şey olmasa da, Cumhurbaşkanı satın alma yöntemleri hakkında açıklamalarda bulunuldu ve şunları ekledi;

Bu soruya da TOGG’un ticari sırlarını açığa vermeden şöyle cevap veriyorum. Yeni nesil bir girişim olan Togg, aracısız bir şekilde vatandaşlarımızla buluşacak. Tıpkı diğer yeni nesil araç üreticileri gibi Togg’da satış işini dijital ve fiziksel deneyimi birleştirerek çözmeye karar verdik. Vatandaşlarımız Togg siparişlerini şubatta başlayacak ön satışla birlikte verebilecekler. Ön satış ve sipariş şartları vakti geldiğinde şirket tarafından açıklanacaktır. En çok merak edilen konulardan biri de aracın fiyatı ne olacak? Togg’un fiyatının piyasa şartlarında rekabetçiliğini sağlayacak şekilde tespit edileceğine babayiğitlerle beraber karar vereceğiz. Önümüzdeki senenin mart ayı sonunda pazara çıkacak bir ürünün fiyatının bugünden ilanı zaten hem doğru hem de mümkün değildir. Sanıyorum ön satışın başlayacağı şubat ayında Togg’un fiyatı da açıklanacaktır. Hiç telaşa gerek yok.

Bir diğer merak konusu olan Togg’u ne zaman yollarda göreceğiz sorusuna ise; “Bunu da merak ediyorsunuz. Bugün seri üretim bandından çıkan araçların test ve sertifikasyon süreçleri hemen başlıyor. Togg Avrupa yollarının da tozunu attıracağı için o pazarlarda aranan teknik, yeterlilik belgesine sahip olacak. Dolayısıyla Togg’u inşallah 2023’ün ilk çeyreğinin sonunda yollarımızda göreceğiz.” dedi.

TOGG Renkleri Belli Oldu!

2 YORUMLAR

  1. Yıllardan beridir bu aracın çıkışını bekliyoruz
    Avrupa’ya satışını istemiyorum. Biz almadan Avrupalılar acık almasın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here