Toyota Rusya Fabrikası Kapanıyor!

0
1236
Toyota Rusya Fabrikası Kapanıyor

Toyota Rusya fabrikası kapanıyor. Toyota’nın Saint Petersburg fabrikasında Camry ve RAV4 modellerinin üretimi gerçekleşiyordu. Ancak Saint Petersburg fabrikasında Mart ayından beri üretim durmuş durumda. Japon otomobil devi bu durumun geçmesini beklese de sonuçlar beklenen gibi olmadı.

Japon üretici 4 Mart 2022’de temel malzeme ve parça tedariğindeki kesintiler nedeniyle üretime ara vermişti. Sürecin olumlu şekilde ilerlemesini uman marka fabrikadaki çalışanları bile işten çıkarmadı. Ancak üretimi yeniden sağlamak mümkün olmadı. 

Satış Sonrası Destek Devam Edecek

Toyota Rusya Fabrikası Kapanıyor

Japon otomobil üreticisi Rusya’da üretime şimdilik devam etmeyecek. Ama Toyota Rusya fabrikası işçileri de mağdur olmayacak. Ayrıca çalışanlarına yeniden iş bulma ve yeni beceriler kazanma konusunda yardımcı olacak. Fabrikaya ne olacağı ise henüz net değil. Şirket yaptığı açıklamada Toyota’nın Rusya’daki araçlar için satış sonrası desteğinin süreceğini açıkladı. Açıklamada bunu sağlamak için gerekli adımların atıldığı da ifade edildi.

Toyota Rusya Fabrikası Neden Kapandı?

Toyota Rusya Fabrikası Kapanıyor

Halihazırda çip krizi ve ekonomik nedenler dolayısıyla Toyota üretim hattında sıkıntılar yaşıyor. Bu nedenle Rusya’da daha fazla üretime devam edemeyen Toyota, pazardan ise tamamen çekilmiş değil. Ancak üretim için gereken parçaları tedarik etmede sorunlar yaşıyor. Bu nedenle fabrikadaki üretim durmak zorunda kaldı. Toyota’nın bu fabrikası 2007 yılından beri üretim yapıyordu. Öyle ki yılda 100 bin adet Rusya’da satılacak araç üretmeyi başarıyordu.

Sıfır KM Toyota Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here