Trugo Tarafından TOGG için Özel Olarak Ürettiği İlk Şarj Cihazlarını Üretti!

0
2021
trugo

TOGG’un üretim sürecinde sona yaklaşırken bir çok yeni ortaklık açıklandı. Doğuştan elektrikli otomobilin en önemli süreçlerinden biri olan şarj desteği ile ilgili adımlar atılıyor. Geçtiğimiz aylarda Vestel imzalı Trugo şarj cihazları için yeni bir girişim açıklanmıştı. İmzalar atıldıktan kısa bir süre sonra ilk Vestel Trugo şarj cihazları kurulum için hazırlandı. Trugo’nun Togg için en önemli adımlardan biri olduğunu belirterek haberin detaylarına geçelim.

180 kW Gücündeki Şarj Cihazları Kurulum İçin Hazır!

 

trugo

Konu hakkında Trugo sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda şu açıklamaya yer verildi: “Togg kurucu ortaklarından Vestel’in Türkiye’de, Trugo’ya özel ürettiği 180 kW gücündeki şarj cihazları kurulum için hazır. Trugo ile elektrikli araç kullanıcıları Türkiye’nin 81 ilinde yüksek performanslı şarj altyapısıyla, kesintisiz bir deneyim yaşayacak.”

Ayrıca konunun TOGG tarafında ise şu açıklamalarda bulunuldu. “Uçtan uca kesintisiz bir kullanıcı deneyimi için çalışmalarımız planlarımız doğrultusunda devam ediyor.“

Ülkemizin 81 ilinde yer alacak Trugo şarj cihazları hakkında paylaşılan ilk haberlerin arasında soket çeşidi farketmeden tüm elektrikli araç sahipleri tarafından kullanılabilecek olması. Ayrıca 180 kWs üzeri kapasite ile dolum yapacak cihazlarda 25 dakikada %80 oranında doluluk oranına ulaşılabilecek. Ek olarak tüm şehirlerde olacağı belirtilse de, trafik yoğunluğunun fazla olduğu lokasyonlara öncelik gösterilecek. 25-50 kilometre mesafelerle Trugo şarj cihazlarına ulaşabilirsiniz.

“Ülkemizde Uçtan Uca Elektrikli Araçlarla Seyahat Etmeyi Mümkün Kılacak”

 

trugo

CEO Gürcan Karakaş, Trugo ile ilgili anlaşmanın mihenk taşı öneminde olduğunu belirterek:  “Ülkemizde uçtan uca elektrikli araçlarla seyahat etmeyi mümkün kılacak hızlı şarj istasyonları kurma hedefimiz doğrultusunda EPDK’ya yaptığımız başvuru sonuçlandı. Sektörün lisanslı oyuncuları arasında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Bu regülasyonun Türkiye’nin şarj altyapısının gelişimi için çok kıymetli bir mihenk taşı olduğunu düşünüyoruz.”

“Önümüzdeki yıl ortasına kadar 81 ilimizde 600’ün üzerinde noktaya ulaşacak. Toplam 2 bin soketi olan 1000 adet hızlı şarj cihazının kurulumunu yapacağız. Ayrıca bu öncü pozisyonumuzu önümüzdeki yıllarda yapacağımız yatırımlarla da sürdürmeye kararlıyız. Hedefimize giden yolda geri sayım başladı. Homologasyon sürecinin tamamlanmasının ardından 2023 yılının ilk çeyreğinde ilk akıllı cihazımız C-SUV pazara çıkacak”.

Yerli Otomobil TOGG, Galataport’da Ziyaretçilerini Bekliyor!

Togg’un Şarj Cihazı Ortaya Çıktı

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here