Yerli Otomobil TOGG, Galataport’da Ziyaretçilerini Bekliyor!

0
1556
togg
Yerli otomobil TOGG‘un pazara sunulmasında artık son düzlüğe girdik. 2023 yılının ilk çeyreğinde doğuştan elektrikli C-SUV aracı piyasaya sürülecek. Gemlik’teki tesiste gövde, montaj ve boya işlemleri devam ederken araç güvenlik testlerinden geçmeye devam ediyor. Bu süreçte Yerli araç TOGG tanıtılmaya devam ediyor. Bununla birlikte markanın vizyonunu ortaya koyan konsept araç Türkiye’nin çeşitli yerlerinde yerli ve yabancı ziyaretçilerini bekliyor. En son olarak yerli araç TOGG Galataport‘ta ziyaretçileri ile buluşacak.

Konsept Otomobil 15 Eylül’den İtibaren Galataport İstanbul’da Sergilenecek!

 

togg galataport

TOGG yetkililerinin yaptıkları açıklamalara göre Ocak ayında gerçekleşecek dünyanın en büyüğü olan Tüketici Elektroniği Fuarı CES 2022’de tanıtımı yapılacak olan konsept cihaz, 15 Eylül’den itibaren Galataport İstanbul Doğuş Meydanı’nda ziyaretçilerini bekliyor. Ayrıca tanıtılan konsept akıllı cihaz, markanın gelecekte kullanacağı bazı teknolojiler hakkında bizlere ipucu veriyor. Aracın Galataport İstanbul’da sergilenmesinin nedeni ise yapı, Avrupa’nın ikinci en büyük LEED Platin sertifikalı projesi unvanına sahip olması. Bu sayede doğuştan yeşil TOGG ile birlikte güçlü bir uyum sağlıyorlar.

Tasarımında Doğu ve Batı Sentezinden İlham Alındı!

togg
Konsept aracın vizyonunu yansıtan stilistik özelliklerinin korunduğu dinamik fastback,
Togg’un vizyonunu yansıtan cihaz, Togg DNA’sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu, kaslı arka tasarım ve ön farklarından başlayıp ön profilini güçlendirerek arkaya doğru devam ediyor. Ayrıca otomobilin üzerinde bulunan logo ise Doğu ve Batı sentezini belirtiyor. TOGG’un tasarım lideri olan Murat Günak’ın liderliğinde Pininfarina stüdyolarında üretilen cihaz, elektrikli mimarisiyle uyumlu olarak çok kollu tasarlanmış ve lale tasarımını taşımaya devam ediyor. Ayrıca rengini ise menekşe ve çivit mavisinin karışımına çalan metalik gri olarak dikkat çekiyor. İç mekan tasarımında ise SUV araçta şaşırtmayacak şekilde geniş ve konforlu.

Yerli Otomobil TOGG, Ekim Ayında Seri Üretime Hazır!

Homogolasyon testlerinin tamamlanması ile birlikte Ekim ayında TOGG C-SUV için seri üretime başlanacak. Seri üretimin tamamlanmasıyla birlikte 2023 yılının ilk çeyreğinde araç pazara sunulmuş olacak. İlk otomobilin pazara sunulmasının ardından 2030 yılının sonuna kadar sırasıyla; C segmentindeki Sedan ve Hatchback, B-SUV ve C-MPV araçlardan oluşan 5 modelin üretilmesi planlanıyor. Bu sayede aynı DNA’yı taşıyan 5 model ürün gamına katılacak. Ayrıca 5 modelden oluşan ürün gamıyla birlikte toplamda 1 milyon araç üretilmesi planlanıyor.

kaynak-1

TOGG’un Teknik Özellikleri Açıklandı!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here