2023 Mitsubishi ASX Tanıtıldı

0
2775
2023 Mitsubishi ASX beyaz ve kırmızı renk

Ülkemizde bir zamanların sevilen modellerinden olan Mitsubishi ASX, yeni versiyonuyla dün Avrupa’da görücüye çıktı. 2023 Mart ayında satışa çıkması planlanan modelin içten yanmalı, hibrit ve PHEV türevleri olacak. Kullanıcıları en çok üzen konu ise modelin artık eski ASX tasarımına sahip olmayışı olabilir. Modelin yeni versiyonu, tamamen Renault Captur’a benziyor. Fakat yeni ASX sahip olduğu altı farklı renk seçeneği ile dikkat çekiyor. 2023 Mitsubishi ASX hakkında geriye kalan tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Donanım Seviyesine Göre Kabin İçerisinde Büyük Değişiklikler Mevcut

Modelin teknik detaylarına girmeden önce biraz makyajdan ve kabin içerisinden başlamak istiyorum. Çoğu model de olduğu gibi 2023 Mitsubishi ASX’de de donanım seviyeleri mevcut. Fakat bu seviyelere göre modelin görselliğinde çok bir değişiklik olmuyor. Ama kabin içerisi, modelin donanımına göre oldukça değişiyor. Örneğin başlangıç seviye bir ASX, standart olarak analog gösterge paneli ile geliyor. Fakat modelin en dolu versiyonunda ise tam 7.0 inçlik dijital gösterge paneli ve 10.25 inçlik bilgi eğlence sistemi mevcut. Diğer yandan boş paketlerde multimedya ekranı 7.0 inç büyüklükte kalırken, opsiyon olarak bunu 9.3 inçlik ekran ile değiştirebiliyorsunuz. Ayrıca bu opsiyonel ekran değişimi sayesinde kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto sistemlerine de sahip olabilirsiniz.

2023 Mitsubishi ASX, 5 Farklı Motor Seçeneğine Sahip

Emin olun 2023 Mitsubishi ASX’i yolda gördüğünüzde sınırlarını bilmeniz zor olacak. Çünkü daha önce Renault Clio ve Captur’un üretiminden bildiğimiz CMF-B platformu üzerinde inşa edilen 2023 Mitsubishi ASX, tam 5 farklı motor seçeneğine sahip olacak. Bu motorlar ise şöyle;

Motor Çıkış Gücü Tork Batarya Elektrikli Menzil
1.0 L Dört Silindirli MT 90 bg 160 Nm N/A N/A
1.3 L Dört Silindirli Yarı Hibrit MT 138 bg 260 Nm N/A N/A
1.3 L Dört Silindirli Yarı Hibrit AT 156 bg 270 Nm N/A N/A
1.6 L Dört Silindirli Hibrit 141 bg 148 Nm 1.3 kWh N/A
1.6 L Dört Silindirli PHEV 160 bg 144 Nm 10.5 kWh 47 KM – 49 KM

 

Son olarak ise tüm modellerde standart donanım olarak acil durum fren sistemi, şerit takip sistemi, trafik levhası tanıma sistemi ve park asistanı mevcut. Modelin daha dolu paketlerinde ise kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici ve aktif şerit takip sistemi gibi donanımlar bulunmakta. Modelin satış fiyatı ise henüz açıklanmadı. Sizce modelin fiyatı ne kadar olacak?

Satılık Tüm Mitsubishi İlanlarını İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here