Görüp görebileceğimiz her otomobil üreticisi marka logoları ile tanınıyor. Bu aklımıza yer etmiş logolar yıllar içerisinde bazı güncellemeler görmüş olsa bile, marka ismi ile bütünleşmiş bir şekilde yıllardır kullanılıyorlar. Bazıları sadece marka ismini içerirken, bazı logolar ise renkler ve şekiller içeriyor. Peki bu logoların anlamı ne? Sürekli gördüğümüz bu şekiller ne düşünerek tasarlanmış?

1Abarth

 

Abart Fiat’ın resmi modifikasyon şirketidir. Şirket 1949 yılında kurulmuştur. Ayrıca 1971 yılında da Fiat grubuna dahil olmuştur. Aynı zamanda Fiat’ın yüksek performanslı araçlarında Abarth’ın logosunu görmek mümkündür.

Abarth şirketinin kurucusu Carlo Abarth’dır. Aynı zamanda bir akrep burcudur. Bundan dolayı Abarth logosunda akrep simgesi bulunuyor. Ek olarak logodaki renkler İtalya bayrağındaki renklerdir.

2Alfa Romeo

Alfa Romeo 1910 yılında Milano’da kurulmuştur. Logosunu tasarlarken şehrin iki sembolünü kullanmıştır. İlk sembol, şehrin logosunda yer alan kızıl bir haçlıdır. İkincisi ise Visconti Ailesi’nin flamasından alınan bir yılanı simgelemektedir.

3Aston Martin

Şirketi ismi için, şirketin kurucularından biri olan Lionel Martin’in adından esinleniliyor. Aston ismi ise Lionel Martin’in severek araba kullandığı Buckinghamshire’daki Aston Clinton yolundan gelmektedir. Ayrıca otomobil amblemindeki kanatlar hızı temsil etmektedir.

4Audi

Audi otomobil logosunda iç içe geçmiş dört halka görüyoruz. Logo, birleşmek ve güç oluşturmak isteyen dört Alman şirketini temsil ediyor. Audi, DKW, Horch, Wanderer halka logosuna ilham veren otomobil firmalarıdır. Ayrıca bu halkaların gümüş renkli olması da Almanya’nın, ulusal yarış renginin gümüş rengi olmasıdır.

5BMW

BMW logosu Mavi gökyüzü, beyaz bulutlar ve dönen pervaneler adına ortadaki renklere ve şekillere sahiptir. Logo, şirketin aero-motor teknolojisindeki lider konumunun ve gelecekte başarmak istediği hedeflerin bir sembolü. Amaçlar ve hedefleri ise gelişmiş teknik becerilere sahip, müşteri isteklerini karşılayan en son teknolojileri yansıtmak. Sürekli değişen yeni yüzünü göstermektir.

6Chevrolet

Yıllar boyunca, marka kurucusu Durant’ın logo fikrini nereden bulduğuna dair çok sayıda açıklama yapıldı. En çok kabul gören – ve Durant ve Chevy şirketi tarafından onaylanan açıklama – logonun bir Paris otelindeki duvar kağıdı tasarımından ilham almış olmasıdır.

Otomobil üreticisinin 1961 tarihli bir yayınına göre, “Durant’ın hayal gücünden, 1908’de bir dünya gezgini olarak, tasarımın bir Fransız otelinde duvar kağıdı üzerine sonsuzluğa doğru ilerlediğini gördüğünde ortaya çıktı. Bir araba için iyi bir isim levhası olacağı düşüncesiyle duvar kağıdının bir parçasını yırttı ve arkadaşlarına göstermek için sakladı. ”

Ancak Durant’ın kendi ailesi bu açıklamaya katılmıyor. Durant, kızına göre 1929’da, sık sık desenleri karalamasıyla bilinirdi. Bu tasarımı da yemek masasında çizdi.

7Citroen

 

Citroen logosunda çift açılı çavuş sembolünü görüyoruz. Şirket tarafından kullanılan logo, Fransız çift açılı çavuş sembolünden esinlenmiştir.

8Ferrari

 

Markanın ambleminde şaha kalkmış bir at görüyoruz. Amblem güç ve zarafeti temsil ediyor. Amblemin hikayesi ise oldukça dikkat çekici. Enzo Ferrari kazandığı ilk yarışın ardından Baracca adında İtalyan kont ile tanışıyor. Amblemdeki şaha kalkmış at, Baracca’nın ölen savaş pilotu oğlunun uçağındaki logoyu temsil etmektedir.

9Ford

1912’den beri kullanılan, düzleştirilmiş oval şekilli Ford’un araba logoları birçok mavi ve beyaz renk tonlarında tasarlandı. Mavi arka plan üzerinde ve çemberin içinde açıkça gömülü olan Henry Ford imzasıyla amblem, Ford markasını “Ekonomi ve güvenilirlik işareti” olarak tanıtır.

Renk aynı zamanda Ford marka logoları içerisinde anlamı olan özelliklerden biridir. Rozetteki beyaz renk, saflığın, asaletin ve zarafetin sembolüdür. Mavi ise, Ford Motor Company’nin güler yüzlülüğünün, uzun ömürlülüğünün ve şefkatinin sembolü olarak görülür.

10Hyundai

 

Hyundai şirketinin amblemine baktığımız zaman italik olarak yazılmış bir H harfi görüyoruz. Ancak amblemin bir anlamı daha var. Aslında amblem, üretici ve tüketicinin güvenle el sıkışmasını temsil etmektedir.

11Mercedes-Benz

Şirketin kurucusu Karl Benz, gökteki yıldızlardan esinlenmiştir. Amblem başarı, güç ve kalıcılığı temsil etmektedir. Markanın amblemi yıllar içerisinde küçük değişiklikler geçirmiş olsa da anlamı değişmiyor.

12Skoda

Şirketin ambleminde bir ok ve üzerinde tüyler görüyoruz. Ok ileriye doğru gidişi temsil ediyor. Tüyler ise hürriyeti sembolize ediyor. Ayrıca bu figürün yeşil renkli oluşu, yeni başlangıçlara çağrışım yapmaktadır.

13Toyota

 

Toyota tarafından kullanılan mevcut logo 1990 yılında piyasaya sürüldü. Ortada, Toyota adına iki elipsin dikey bir kombinasyonu bir T-kelimesine dönüştürülmüştür. Dünyayı sembolize etmesi adına da en büyük oval kullanılmıştır.

Toyota’nın marka logoları geleceğe ve geleceğe olan güvene dayalı bir sembolüdür. Ancak aynı zamanda müşteriye dayalı bir logodur.

Toyota otomobillerinin elips şeklindeki logosu birkaç gizli anlama sahiptir. Üç kalbi temsil eden ve üç farklı yönde düzenlenmiş birbirine kenetlenen üç resimden oluşur. Müşterilere ilgiyi ifade etmek , ürünlerin kalitesini ve bilim ve teknolojiyi geliştirme çabalarını temsil eder.

14Volkswagen

Şirket, ambleminde volks ve wagen kelimelerinin baş harflerini kullanmaktadır. Aynı zamanda mavi renk de güveni temsil ediyor.

15Volvo

Şirketin ambleminde ok ve daireden oluşan bir figür görüyoruz. Bu figür, mitolojide savaş tanrısı olarak bilinen Mars’ı temsil etmektedir. Amblemin anlamı ise güç, güvenlik ve dayanıklılıkla alakalıdır.

Sıfır km Araç Modelleri ve Fiyatları

2 YORUMLAR

  1. Hyundai de çok enterasan bir tasarıma sahip. Logo içersinde iki kişinin el sıkıştığı müşteri ile şirket arasında köprü görevi görülmesini ve bağlılığı simgeliyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here