Yerli otomobil için hedef 2022 sonu !

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Bilişim Vadisi’nde, TEKNOFEST kapsamında düzenlenen Robotaksi Binek Otonom Araç Yarışması’na katıldı. Varank yarışmacı öğrencilerle konuşup, üretilen projeleri inceledi. Festival alanında açıklamalarda  bulunan Bakan Mustafa Varank, Robotaksi yarışmasının üst düzeyde bir yarışma olduğuna dikkat çekti. Yarışmanın yerli sermayeye katma değer sağlayacağının altını çizen Varank, bu yarışmanın benzerleri içinde en zoru olduğunu belirtti.

TOGG hakkında sorulanlar üzerine Bakan Varank şunları söyledi :

“Planlandığı gibi devam ediyor. Biliyorsunuz fabrikanın temellerini attık. İnşaat, çalışmalar hızlı bir biçimde devam ediyor. Kamuoyuna ilan ettiğimiz takvimimiz de belli. 2022’nin sonunda inşallah biz Türkiye’nin otomobillerini banttan indirmeyi istiyoruz.

Otomobiller halkımız tarafından çok sevildi. Her gittiğimiz yerde insanlar bize memnuniyetlerini ifade ediyorlar. O proje de planlandığı gibi devam ediyor. İnşallah araçlarımızı, otonom özellikleri de olan araçlarımızı 2022’nin sonunda yollarda görebileceğiz.”

Yarışmanın ödülleri büyük.

Bakan Varank, Teknofest kapsamında teknoloji yarışmalarına katılım sağladı, “Dünkü yarışmaları online takip ettim inşallah bugün de parkuru bir iki takımımız bitirsin istiyoruz. Ödüller büyük, birinciye 75 bin lira veriyoruz. İnşallah gençler bunu yapsın istiyoruz.” diye konuştu.

Gençlere verilen destekler konusunda bilgi veren Bakan:

“Biz gençlerimize ne desteği veriyoruz? Bu ortamı biz hazırlıyoruz Bilişim Vadisi’nde. Ekipman desteği veriyoruz. TÜBİTAK ve HAVELSAN’dan danışman hocalarımız onlara yardımcı oluyorlar, mentörlük yapıyorlar. Araçların hazırlanması, burada iki gün üst üste yarışmaların yapılması zorlu bir süreç. Biz onlara elimizden daha fazla ne gelirse onu vermek için gayret ediyoruz.

Yerli Otonom

Rektörlerimize bir uyarım oldu geçen günkü konuşmamda, rektörlerimizin gençlere daha çok sahip çıkması lazım. Biz bu sene yarışmalarımızın tamamını değerlendireceğiz, daha fazla ihtiyaç varsa onu da sağlamak üzere hem TÜBİTAK olarak hem Teknofest olarak Türkiye Teknoloji Takımı Vakfıyla beraber onun da tekrar bir değerlendirmesini bu sene tekrar yapacağız.”

“Buradan çıkacak bir genç kardeşimizin TOGG’un otonom yazılımında çalışmasını isterim”

Bakan Varank gençlerden beklentilerini şu sözlerle açıkladı : “Ben buradan çıkacak bir genç kardeşimizin TOGG’un otonom yazılımında çalışmasını isterim. Bizim buna ihtiyacımız da var. Burada kabiliyetlerini geliştirip gerçek hayatta ticarileşen ürünlerde bunları kullanmaları lazım. İnşallah biz onlardan başarılar bekliyoruz.

 

1 YORUM

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here