TOGG Gemlik Kampüsü Açıldı: İlk Yerli Otomobil Banttan İndi

0
1683
TOGG Gemlik Kampüsü Açıldı: İlk Yerli Otomobil Banttan İndi

TOGG Gemlik Kampüsü açıldı. İlk yerli otomobil banttan indi. Yerli otomobilin ilk olarak konsept olarak ortaya çıkmasının üzerinden üç yıl geçti. Bu süreçte her adımıyla gündem olan yerli otomobilde şimdi yeni bir hedefe ulaşıldı. TOGG seri üretiminin gerçekleşeceği Gemlik’teki tesis açıldı. Böylece yollara çıkacak olan C-SUV model yerli otomobilin üretimi de başladı. Üretimi gerçekleşen otomobil 2023’ün ilk çeyreğinde satışa çıkacak.

İlk Yerli Otomobil Banttan İndi

TOGG Gemlik Kampüsü Açıldı: İlk Yerli Otomobil Banttan İndi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramına özel olan açılışta yerli otomobilin ilk modelleri banttan indi. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Erdoğan ilk otomobil ile sahneye çıktı. Büyük coşkuyla karşılana yerli otomobil alkışlar ile tören alanına geldi. 

İşte Rakamlarla TOGG Gemlik Kampüsü

TOGG Gemlik Kampüsü Açıldı: İlk Yerli Otomobil Banttan İndi

TOGG Gemlik Tesisi için adım 18 Temmuz 2020’de gerçekleşmişti. Tesisin üst yapısı için çalışmalara ise Ocak 2021’de başladı. Tam 1,2 milyon metrekarelik alan üzerinde bulunan tesis, 230 bin metrekare kapalı alanı içeriyor. Tesisin içerisinde gövde, boya ve montaj istasyonları yer alıyor. Ayrıca AR-GE Merkezi, Stil Tasarım Merkezi, Prototip Geliştirme de yer alıyor. Ek olarak Test Merkezi, Strateji ve Yönetim Merkezi ile Kullanıcı Deneyim Parkı birimleri de tesiste yer alıyor. Üstelik tesisteki test pisti tam 1,6 kilometrelik alana sahip.

Üretim Hedefi Yıllık 150 Bin

TOGG Gemlik Kampüsü Açıldı: İlk Yerli Otomobil Banttan İndi

TOGG Gemlik Kampüsü içerisinde üretim çok önceden başlamıştı. 29 Ekim’de de fabrikanın resmi açılışıyla birlikte seri üretimin önünde hiçbir engel kalmadı. İlk model kamuoyu ile paylaşılırken 2023 yılı hedefi de açıklandı. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, şirketin 2023 yılı hedefinin 17-18 bin adet araç üretmek olduğunu açıkladı. Ayrıca ilk etapta yıllık 100 bin adet, ikinci etapta 150 bin adet üretimi temel hedef. Sonrasında ise 2030’a kadar 1 milyon araç üretimi gerçekleşecek.

TOGG, Şubat’ta Ön Siparişte

togg gemlik kampüsü

Cumhurbaşkanı Erdoğan fabrikanın açılış töreninde konuşma yaptı. Konuşmasında TOGG’un ön siparişlerinin Şubat ayında alınacağını duyurdu. Buna göre yerli otomobil Mart ayının sonunda satışa çıkacak. Aracın fiyatının Şubat ayında açıklanacağını söyleyen cumhurbaşkanı, bu fiyatın “rekabetçi” olacağını ifade etti.

TOGG Renkleri Belli Oldu!

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here