Renault Nissan Mitsubishi Ortaklığı için Yeni Dönem

0
1815
Renault Nissan Mitsubishi Ortaklığı için Yeni Dönem

Renault Nissan Mitsubishi ortaklığı için yeni dönem başlıyor. Geçtiğimiz günlerde Renault’nun, Nissan Motor’daki hisselerini azaltmak istemesi gündeme gelmişti. Böylece iki grup arasındaki yirmi yıllık ortaklığı yeniden düzenleyecek bağlayıcı olmayan bir anlaşmaya hazırlık sürecine girilmişti. Küresele otomotiv sektöründeki en temel ortaklıklardan birisi olan bu ortaklık için artık yapılanma zamanı. Yeni dönemde Renault, Japon ortağı Nissan Motor’daki hissesini azaltmak için adım attı. Böylece yirmi yıllık ittifaklarını yeniden düzenlemek bir anlaşma imzalamanın son aşamasına geldi.

Renault’nun Nissan’daki Hissesi Yüzde 15’e Düşecek

Renault Nissan Mitsubishi Ortaklığı İçin Yeni Dönem Başlıyor

Yeni planlar dahilinde Fransız otomobil üreticisi Nissan’da sahip olduğu yüzde 43’lük hisse oranını yüzde 15’e çekecek. Buna karşılık olarak da Nissan, Renault’nun Ampere kod adlı elektrikli araç işkoluna yatırım yapacak. Yeni değişiklik ile yıllardır sürtüşmeli olan  ilişkilerinin de düzelmesi beklentiler arasında. Her ne kadar Renault Nissan Mitsubishi ortak olsa da satış oranları çok yakın değil. Japon otomobil üreticisi 2021’de 4 milyon araç satmayı başardı. Ancak Fransız otomobil devi 2,7 milyon adet satış yaptı. Bu da bir dengesizlik olduğuna işaret ediyor.

Renault Nissan Mitsubishi Gibi Üreticiler Radikal Kararlar Alıyor

Renault Nissan Mitsubishi Ortaklığı İçin Yeni Dönem Başlıyor

Yeni ve büyük kararlar sadece tek bir tarafta olmuyor. Otomotiv sektöründeki pek çok üretici için bu durum söz konusu. En son Mart ayında Ford Motor Co. operasyonları ayırmaya karar vermişti. Buna göre elektrikli araç ve yazılım işini, içten yanmalı motor varlıklarından ayırma kararı vermişti. Geçtiğimiz yıl da Daimler, Mercedes-Benz Group AG ve Daimler Truck Holding AG ayrı olarak listelere çıkmıştı. Böylece bir yüzyılı aşkın süredir süren ortaklık sonlanmıştı.

Sıfır KM Modeller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here