2018 Nissan Micra 1.2 CVT Detaylı İnceleme

1
14984
Nissan Micra 2018

Yeni Nissan Micra testi mi arıyorsunuz? 2018 model Micra almayı mı düşünüyorsunuz? Peki, sıfır Nissan Micra fiyatları nasıl ve özellikleri nasıl? Murat Tosun, yeni Micra testi yaptı. Nissan Micra test sürüşü ile aracı daha yakından tanıyabilirsiniz.

Murat Tosun Nissan’ın en küçük otomobili Micra’nın direksiyonuna geçti. Yenilenmesiyle birlikte çok değişen Micra’yı bu haliyle satın alabilmek için artık son fırsatlar.

Bu Micra’ya sahip olabilmek için son şanslar

Nissan Micra boyutları sayesinde günümüzün en kolay kullanılan otomobillerinden biri. Küçük boyutları ona büyük bir avantaj sağlarken bu boyutlarının tam tersine sunduğu büyük yaşam alanı kullanışlılığı artırıyor.

Nissan Micra Tasarım Özellikleri

Nissan yönetimi bu aracı hiç beklemediğimiz bir şekilde yeniledi. Diğer küçük sınıf araçlara göre dinamik görünümü ile avantajlı bir tasarıma geçilmiş olsa bile bildik Micra karakteri yok oldu. O nedenle bu özelliklere sahip olan bir Micra satın almak için son günler olduğunu da hatırlatalım. Nissan Micra tasarım açısından sevimli görünen detayları ile ön plana çıkıyor. Bu haliyle kadın otomobili olarak bilinen ve tanınan Micra, erkeklerin kullanımı için de son derece uygun.

Küçük boyutları ile tasarım detaylarının tamamını bir arada görebildiğimiz bir araç olan Micra, özellikle bu renkler altında iyi görünüyor. Yuvarlak hatların bazı keskin detaylarla birleştirilmesi sayesinde görünümü için şehir oyuncusu yorumunu yapmak mümkün.

Nissan Micra İç Mekan Özellikleri

Nissan Micra’nın içi çok mu küçük? İşte tam bu bölümde bulunduğunuz yere sıkı tutunun çünkü sizi hiç beklemediğiniz şekilde şaşırtacak detaylardan söz edeceğiz. Dışında küçücük görünen bu afacan yaşam alanına geçildiğinde neredeyse kompakt sınıfta yer alan bir otomobil kadar geniş kullanım alanı sunuyor. Belki inanmayacaksınız ama otomobilin içinde 5 tane 1.80 metre uzunluğunda yetişkin yolculuk yapabildik. Elbette çok rahat bir yolculuk değildi ama çok fazla da rahatsız olmadık. Önde ve arka tarafta 1.80 metre uzunluğunda toplam 4 yetişkin olduğu zamanlardaysa hiç sıkıntı yaşatmıyor. Baş ve diz mesafeleri konusunda gördüklerimiz arasında en iyilerden biri. Kullanım açısından da yaşam alanında önemli bir sıkıntı yok. Camları çok iyi konumlanmış ve görüş açıları başarılı. Sessizlik konusunda daha iyi bir yalıtım olmasını elbette beklerdik ama bu fiyata sahip araçlar arasında oldukça iddialı.

Nissan Micra Motor Özellikleri

Tam boyuna göre bir motor seçeneğini kullanıyor. 1198 cc hacmindeki benzinli motor 3 silindirli. 147 Nm tork üreten motor seçeneği ile Nissan Micra’nın maksimum hızı 161 km/s, 0-100 km/s hızlanması ise 14.5 saniyede gerçekleşiyor. Yapmış olduğumuz testler sırasında da buna benzer sonuçlara imza attı. Motorun gücünü yola aktarmasını sağlayan şanzımansa 6 ileri oranlı CVT. Bu şanzımanların gürültülü çalışması bazılarının canını sıkıyor ama bir sorunsuz yapıya sahip olmaları nedeniyle onları seviyoruz. Açıklanan fabrika verilerine göre ortalama tüketim değeri 5.4 litre. Yapmış olduğumuz testler sırasında bu tüketimin bizim kullandığımız yollara yansıyışının 7.0 litre olduğunu gördük. Bu motor seçeneği ile Micra günlük yol ortalamaları ihtiyaçlarını zorlanmadan karşılarken, performans isteklerine de elbette gücünün yettiği kadar cevap veriyor.

Nissan Micra Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Bu aracı kullandığımız süre boyuncu konfor konusunda bir sıkıntı yaşamadık. Kolay kullanılan yapısına başarılı çalışan konfor özelliklerini de ekledi. Darbe emiş konusunda da boyundan beklenmeyecek kadar iddialı bir süspansiyon sistemi var. Uzun süreli kullanımlarda dikkatimizi yaşam alanına darbe sesinin biraz fazla yansıması ve mekanik sesler çekti. Ancak bunları es geçebileceğimiz özelliklere sahip olması onları göz ardı etmemize yetti. Yol tutuş özellikleri konusunda yaptığımız değerlendirmedeyse geçer notu zorlanmadan aldı. Küçük tekerlekleri, küçük boyutları ile izine sadık kalan araçlar arasında yer alıyor. Direksiyon sisteminin yönlendirme kabiliyeti biraz daha iyi olsa bu hislerimiz konusunda çok daha iyi olabilirdik.

Sıfır km Nissan Micra Fiyatları İçin Buraya Tıklayın!

Nissan Micra Güvenlik Özellikleri

Nissan Micra EuroNCAP çarpışma testinden 4 yıldız alarak ayrılmış modellerden biri. Bu 4 yıldızı alırken yetişkin yolcu güvenliği konusunda önemli bir başarı elde etmiş. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 91, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 79, yaya güvenliğinden yüzde 68 puan almış.

Sıfır kilometre otomobil satın alırken EuroNCAP verilerini dikkate alanlar için Nissan Micra başarılı denecek yere adını rahatlıkla yazdırmış.

Nissan Micra Yorumları

Murat Tosun’un Nissan Micra yorumları şöyle: Hiç düşünmeden satın alacağım uygun fiyatlı sıfır araçlar arasında yer alıyor. 3 kişilik ailemle yaptığım tüm sürüşler sırasında sıkıntı yaşamadık. Kalabalık market alışverişlerinde bile eşyalarımıza büyük otomobillerde bulamadığımız kadar rahat yer bulduk. Çok kolay kullandığım Micra’nın radikal bir şekilde değişmiş olması ve artık öyle satılacak olması bence doğru bir karar olmayacak.

Nissan Micra Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.2 lt
  • Motor Hacmi: 1198 cc
  • Silindir Adedi: 3
  • Maksimum Güç: 80 HP
  • Maksimum Tork : 110 Nm

Nissan Micra Modelinin Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 14.5 sn
  • Maksimum Hız: 161 km/s

Nissan Micra Frenleri

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: kampana

Nissan Micra Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 6.7 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  4.6 lt/100 km
  • Karma: 5.4 lt/100 km
  • Test: 7.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 125 gr/km

Nissan Micra Boyutlar

  • Uzunluk: 3825 mm
  • Genişlik: 1665 mm
  • Yükseklik: 1510 mm
  • Dingil Mesafesi: 2450 mm
  • Nissan Micra Bagaj kapasitesi: 265 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 40 lt
  • Boş Ağırlık: 925 kg
  • Lastik Boyutu: 165/70 R14

1 YORUM

  1. Merhaba. Araçta multimedia ekran mevcut mu? Fotoğraflar gözüküyor fakat satılan ilanlarda göremedim. Mevcut ise hangi paketinde mevcut bilgilendirirseniz sevinirim.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here