2018 Subaru XV 1.6 CVT Detaylı İnceleme

2
15370
Subaru XV

Subaru XV testi mi arıyorsunuz? Yeni Subaru XV hakkında bilgiler nasıl? 2018 model Subaru XV alınır mı?

Murat Tosun, Subaru XV’nin direksiyonuna geçti. Bu otomobilin çok daha iyi yerlerde olmasını gerektiren birçok özelliği var dedi. Bakalım; Murat Tosun’un Subaru XV testi nasıl geçmiş?

Subaru XV Çok Daha İyi Yerde Olmalı!

Modellerinde 4×4 çekiş sistemi ve Boxer motordan vazgeçmeyen Subaru, Türkiye’deki vergilendirme sistemi dolayı hak ettiği değeri bir türlü göremiyor. Ancak yeni XV ile bu durum ortadan kalkacak gibi görünüyor. Subaru çok daha iyi yere gelirse bunu XV sağlar.

Subaru XV Tasarım Özellikleri

Subaru’nun eski tasarım anlayışını özleyenler bu modelle birlikte biraz olsun özlemlerini dindirecek gibi görünüyor. Çünkü eski nesillere benzeyen dikkat çekici bir tasarım bu araçta kullanılmaya başlamış. Hala eskisi gibi değil ama hiç yoktan iyi.

İkinci El Subaru XV Fiyatları İçin Buraya Tıklayın!

Keskin hatlara sahip model geriye doğru uzatılmış farlarıyla Japon tasarım ruhunu sergiliyor. Izgaraya doğru incelen farlar agresif bakışların destekleyicisi. Izgaradan arkaya kadar akıcı bir görünüm ve sağlam bir siluet sunuyor. Ön tamponda altıgen ızgara ve siyah mat kaplamanın güçlü biçimi SUV karakterini dışa vuruyor ve Subaru XV’nin sağlam görünümünü ortaya çıkarmış. Yan bölümde de keskin hatlar göze çarpıyor. Şişirilmiş çamurluklar araca heybetli bir görünüm kazandırmış.

Ön tasarımda verilen genişlik etkisi, arkadaki stoplara kadar uzanıyor. Tasarım olarak farlara göre daha toplu olan stoplar sade bir görünüme sahip. Büyük arka tampon alt bölümdeki difüzör ile sportif bir duruş kazandırılmış. Siyah arka rüzgarlığın ve arka tamponun mat siyah kaplamasının verdiği sağlamlık hissi, Subaru XV’nin karakterini vurgulanmış durumda.

Subaru XV İç Mekan Özellikleri

Yaşam alanı değişimi konusunda yenisi ile eskisi arasında dağlar kadar fark var. Hatta bu konuda Subaru marka yetkilileri bile yeni XV karşısında eski neslin oldukça zayıf kaldığını kabul ediyor. Aşırıya kaçmayan, kolay alışılan tasarım burada da kendini gösteriyor. Gösterge panelinin ortasında, akıllı telefonlarla bağlantı kurabilecek Apple Car Play özelliğine sahip bilgi-eğlence sistemi için 8.0 inçlik dokunmatik ekran yer alıyor. 6.3 inçlik çok işlevli ekran çok kapsamlı içerik sunuyor. Yeni ekran tasarımı yolculara eğlenceli ve faydalı bilgiler sunuyor. Orta konsolun üst bölümünde küçük bir ekran göze çarpıyor. Buradan araç ile ilgili tüketim değeri, sürekli dört çeker sistemi ve benzeri bilgiler görülebiliyor.

Bir önceki nesilde büyük olan direksiyon simidi yeni Subaru XV’de daha küçük. Bu yenileme ile sürücüsünün manevra kabiliyetini kolaylaştırıyor ve başarılı bir dönüş yapmasını sağlıyor. Direksiyon üzerindeki kumandalar ise oldukça kullanışlı.

Subaru XV’de yeni bir platform kullanmaya başlamış Bu nedenle de ilk anda makyaj olarak algılanmasına rağmen, aslında XV tamamen yenilenmiş bir model. Aracın yeni platformu aynı zamanda iç mekanda da daha geniş bir yaşam alanı oluşmasını sağlamış. Aracın hem ön hem de arkadaki genişliği bu sınıf bir model için yeterli.

Subaru XV Motor Özellikleri

Subaru XV yerini aldığı modelle aynı motoru kullanıyor. Bu konuda bir yenilik beklentisi içindeydik ama göremedik. Gerçi bu motorun kabiliyetini bilenler neden değişiklik istesin ki demeden de edemedik. 1.6 litre hacimli atmosferik, benzinli motor 6200 d/d’de 114 HP güç ve 4000 d/d’de 150 Nm tork sağlıyor. CVT şanzıman ve atmosferik ünitenin birleşmesi sonrasında açıklanan fabrika verilerine baktığımız zaman 0-100 km/s hızlanmasını 13.9 saniyede tamamlarken maksimum hızının 175 km/s olduğunu görüyoruz.  Fabrika verilerine göre karma tüketim değeri ise 6.4 litre olarak açıklanıyor. Atmosferik ünite alt devirleri hiç sevmiyor. Güç için üst devirlere çıkma ihtiyacı hissettiren ünite CVT şanzıman ile uyumlu olsa da ortaya çıkan sonuç Subaru denilince akla gelen o performanslı modelleri aratıyor. Yakıt tüketimi konusunda ise performanslı kullanımlarda 9.0 litre ortalamaya imza atan bu ünite sakin kullanımlarda 8.0 litre gibi makul değerlere çekilebiliyor. C02 emisyon değeri ise 145 g/km olarak değer gösteriyor.

Subaru XV Konfor ve Yol Tutuş Özellikleri

Sıfır km Subaru XV almayı düşünüyorsanız, yeni modelde en çok konfor detayları hoşunuza gidecek. Simetrik dört tekerlekten çekiş sistemi ve başarılı süspansiyon sistemi ile güven duyduğumuz araçlardan biri oldu. Özellikle hızlı otoyol kullanımları sırasında sert rüzgarlardan etkilenmeyen yapısıyla beğeni topluyor. Bu arada en önemli notlarımızdan birisi de direksiyon tepkilerinin çok net olduğu. Bir önceki nesilde direksiyonda boşluk vardı ve sürücüsüne güven vermiyordu ama yeni XV’de artık böyle bir durum söz konusu değil. Tümsek geçişlerinde iç mekan çok fazla vuruntu almıyor. Süspansiyon sisteminin çalışma karakteri de değişimden olumlu yönde etkilenmiş.

Subaru XV’de aracın yola basma görevini simetrik dört çeker sistemi sağlıyor. 1972 yılından beri geliştirilen bu sistem değişken yol koşullarında bile maksimum tutunma sağlıyor. Orta konsoldaki ekrandan da takip edilen bu sistem gücünü tek lastiğe kadar aktarabiliyor. Araçta konfor özelliklerinin artırılmasına rağmen hafif arazideki yol tutuş karakterinden de taviz verilmemesi güzel bir gelişim olmuş.

Subaru XV Güvenlik Özellikleri

Subaru XV EuroNCAP çarpışma testinden 5 yıldız alarak ayrılmış iddialı modellerden biri. Bu 5 yıldızı alırken yetişkin yolcu güvenliği konusunda iddialı puanları da toplamış. Yetişkin yolcu güvenliğinden yüzde 94, çocuk yolcu güvenliğinden yüzde 89, yaya güvenliğinden yüzde 84 puan almış.

Sıfır kilometre otomobil satın alırken EuroNCAP verilerine bakıyorsanız Subaru XV’nin aldığı bu puanlar en iyiler arasında yer alıyor.

Subaru XV Yorumları Nasıl?

Murat Tosun’un Subaru XV yorumları şöyle: Subaru, XV bu kez çok iddialı. Araçta sadece benzinli motor sunulmasını bazı tüketiciler beğenmeyecektir ancak bu motor efsane. Yakıt tüketimi konusunda ona nasıl davranırsanız o karşılığı tam olarak alıyorsunuz. Sürüş kabiliyeti ve sürüş güvenliği konusundaysa gördüklerim arasında en iyilerden biri.

Subaru XV Teknik Özellikleri

  • Motor: 1.6 lt
  • Motor Hacmi: 1598 cc
  • Silindir Adedi: 4
  • Maksimum Güç: 114 HP
  • Maksimum Tork : 150 Nm

Performans Verileri

  • 0-100 km/s Hızlanma: 13.9 sn
  • Maksimum Hız: 175 km/s

Frenler

  • Ön: Hava kanallı disk
  • Arka: disk

Subaru XV Yakıt Tüketimi Miktarı

  • Yakıt Türü: Benzin
  • Şehir İçi: 7.9 lt/100 km
  • Şehir Dışı:  5.6 lt/100 km
  • Karma: 6.4 lt/100 km
  • Test: 8.0 lt/ 100 km
  • CO2 Emisyonu: 145 gr/km

Boyutlar

  • Uzunluk: 4465 mm
  • Genişlik: 1800 mm
  • Yükseklik: 1615 mm
  • Dingil Mesafesi: 2665 mm

Subaru XV Bagaj kapasitesi:

  • 385 lt
  • Yakıt Depo Kapasitesi: 63 lt
  • Boş Ağırlık: 1425 kg
  • Lastik Boyutu: 225/60 R17

2 YORUMLAR

  1. Motor efsane yorumunuza katılmıyorum. Dayanıklılık konusu dışında performans ve tüketim alanlarında çağdışı bir motor. Levorg’da kullanılan turbo benzin motor çare olabilir.
    Saygılarımla

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here