Martı TAG ile Trafik Sorununa Yeni Nesil Çözüm

0
1942
Martı TAG ile Trafik Sorununa Yeni Nesil Çözüm

Martı TAG ile trafik sorununa yeni nesil çözüm geldi. Martı bu zamana kadar yollardaki elektrikli scooter’larıyla hepimizin aklında yer edindi. Şimdi de İstanbul’daki sürücülerle aynı yöne gitmek isteyen yolcuları buluşturmayı amaçlıyor. Bunun için de Tek Araçla Gidelim platformunu geliştirdi. Böylece İstanbul’da milyonlarca Martı kullanıcısına şehir içi yolculuklarını paylaşmalarına olanak tanımış olacak. Martı, TAG ile aracında boş koltuklarıyla yolculuk yapan sürücüler ile aynı yöne gitmek isteyen diğer yolcuları bir araya getirecek. Bu sayede bir yolculuk ağı ile İstanbulluların ulaşım ihtiyaçlarına çevreci bir çözüm gelmiş olacak. Üstelik de paylaşım ekonomisi temeli yerleşecek.

Martı TAG Platformu Kimler İçin?

Martı TAG ile Trafik Sorununa Yeni Nesil Çözüm

Bu yeni platformu kullanma hakkı için en az 10 Martı yolculuğu yapmış olmak gerekiyor. Bu şarta uygun olanlar TAG platformundan faydalanma imkanına sahip olacaklar. Üstelik bu hizmet için Martı herhangi bir ücret ya da komisyon da istemiyor. Burada sadece yolculuk paylaşımlarında sürücü ile yolcuların masrafları paylaşmalarına dayalı bir sistem mevcut.

Trafiğe Yeni Nesil Çözüm

Martı TAG ile Trafik Sorununa Yeni Nesil Çözüm

TAG ile Martı paylaşım ekonomisi kültürünü ve çevre bilincini yaygın hale getirmek istiyor. Bu dayanışma platformu ile ilgili şirketten gelen açıklama şöyle: “Martı, TAG üzerinden ücret almaz, bir gelir elde etmez, ticari bir hizmet sunmaz. TAG’ın geliştirilme amacı tek aracın maksimum kişi tarafından kullanılmasını sağlamak ve trafikteki araç yoğunluğunu azaltmaktır. Martı elindeki milyonlarca yolculuktan elde ettiği ulaşım datasını kullanarak en verimli eşleşmelerin yapılmasını sağlar. TAG’da sürücü ile yolcu; seyahati paylaştığı gibi, seyahatin masraflarını da paylaşır. TAG yolculuklarında uygulanan yolculuk paylaşım ücreti, sürücünün araç yıpranma payını, yakıt masrafını karşılamak için kullanılır ve paylaşım yapan kişiler tarafından özgürce belirlenir. Yani bu platformu kullanan kişiler aynı konuma giden ve yolculuk maliyetini paylaşan iki yol arkadaşından farksızdır. TAG’ı sadece Martı’da bugüne kadar toplam 10 sürüş yapmış olanların kullanması mümkün.”

Sıfır KM Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here