TOGG Parçalı Deneme Dönemine Başladı: Seri Üretime Çok Az Kaldı!

0
3192
togg

Yerli otomobilin üretim aşamasında hepimiz çok heyecanlıyız ve gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Son olarak Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG)’un parçalı deneme dönemi başladı. Gemlik tesisinde kurulumu tamamlanan toplamda 208 robot, parçasız denemelere başladı. Ayrıca firma, tesisteki boya ve imalat tesislerinin %95-%99‘unun tamamlandığını açıkladı. Tesis, robot parçaları bir araya getirildikten sonra yılın son çeyreğinde seri üretime hazır hale gelecek.

TOGG Gemlik Tesisi Çalışmalarında Gelişmeler: Parçalı Deneme Dönemi

TOGG Parçalı Deneme Dönemi

TOGG Gemlik Tesisi’nin tamamlanması tüm hızıyla devam ediyor. 83.935 metre elektrik kablolama ve 36.770 metre boru hattı döşendi. Bununla birlikte tesisteki tanklar su testlerine de başladı. Ayrıca toplamda 1 milyon 200 bin metrekare açık alan üzerine inşa edilen tesisin inşası Haziran ayının sonunda tamamlanacak.

Ek olarak TOGG’un Twitter hesabından yapılan açıklamada; “208 robot ile parçalı denemelere başladığımız Gemlik Tesisimizde bu ay; Boya tesisinin yüzde 99’u tamamlandı. Gövde tesisinin yüzde 97’si tamamlandı. Montaj tesisinin yüzde 95’i tamamlandı” şeklinde belirtildi.

2023’ün Son Çeyreğinde, Tesis Üretime HazırTOGG Parçalı Deneme Dönemi

TOGG resmi olarak 25 Haziran 2018 tarihinde kurulmuştu. Şirketin üst düzey yöneticisi olarak ise Mehmet Gürcan Karakaş atandı. Ek olarak çalışmalar Gebze’deki Bilişim Vadisi‘ne taşınmıştı. Şirketin CEO’su önderliğinde üretim sürecinde herhangi bir aksaklık yaşanmadan sona yaklaşılıyor.

Batarya Hazırlıkları Devam Ediyor!

TOGG Parçalı Deneme Dönemi

Beş modeli de %100 elektrikli üreteceğini açıklayan TOGG, otomobillerin kalbi olan batarya üretimi hazırlıklarına da devam ediyor. Ayrıca Gemlik’teki fabrikanın hemen yanında inşaatına başlanan batarya fabrikasında üretimler gerçekleşecek. Ek olarak şirket, Çinli enerji devi Farasis ortaklığında “SiRo” isminde batarya hücresi üretim tesisi kuruyor.

Geçtiğimiz aylarda Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank’ın yaptığı açıklamada “Türkiye’nin ilk otomobil batarya fabrikası kuruluyor. TOGG ve Farasis ortaklığında SiRo, 15 gigawatt saatlik batarya hücresi ve modül üretimi yapacak” dedi.

Beklediğimiz C Segment SUV Çıkmış Olacak!

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu

TOGG’un 2030’a kadar tek bir platformdan 5 farklı modelde 1 milyon araç üretmeyi hedeflediğini biliyoruz. 2023 yılının ilk aylarında C segmentindeki ilk SUV çıkmış olacak. Ardından C segmentindeki sedan ve hatchback modelleri de üretim hattına girecek. Son olarak B-SUV ve C-MPV’de aileye katılarak 5 model tamamlanıyor.

Yerli Otomobil TOGG Gemlik Pistine Çıktı!

TOGG: Türkiye’nin Milli Otomobil Markası

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here