Güneş Panelli Mini Elektrikli Araç Squad, Ön Siparişe Açıldı!

0
2358
squad

Avrupa’da mini şehir araçları şu sıralar oldukça popüler. Bu platformda halihazırda yollarda gördüğümüz Citroen Ami ve çok benzeri olan Opel Rocks-e gibi modellere bir yenisi daha ekleniyor. Hollandalı firma olan Squad Mobility, mini şehir araçlara bir yenisini daha ekledi ve Avrupa’da ön siparişe açtı. B sınıfı ehliyet gerektirmeyen araç ayrıca güneş paneli ile birlikte kullanılıyor. Ayrıca yazın güneşli havalarda 20 km sürüş menzili sağlıyor.

Güneş Panelli Squad Avrupa Pazarında 6.250 Euro’dan Başlıyor

squad solar

Squad Mobility, yaklaşık üç yıllık geliştirme sürecinin sonunda satışa sunulan kompakt aracın Avrupa fiyatı da düzenlenen lansmanda paylaştı. Avrupa’da vergiler hariç 6 bin 250 Euro’dan satışı gerçekleşiyor. Araç şu an için sadece ön siparişe açıldı. İlk teslimatlar ise 2023 yılında gerçekleşeceği söyleniyor. Ayrıca düzenlenen lansmanda B sınıfı ehliyete gerek duymadan 14 ve 16 yaşındaki gençlerinde aracı kolaylıkla kullanabileceğini belirtti.

Şirket, Avrupa üzerinden öncelikli olarak Hollanda, Almanya, Belçika ve Fransa’nın ardından ABD üzerinden de satışlarını gerçekleştirmeyi hedefliyor. Özellikle mahalle aracı olarak kullanmak için şimdiden çok ilgi gördü.

Yeni Squad’ın Teknik ÖzellikleriSquad Mini

Rejeneratif frenleme ve 220 V şarja ek olarak güneş panelleri ile 20 km menzil sağlanabiliyor. Park etmek için gerekli alan ise sadece 2.4 m². Bu sayede aracınızı kolayca park edebilirsiniz. Ayrıca 1,6 kW‘lık değiştirilebilir dört adet lityum pil sayesinde arka tekerlekler içi motorla tahrik edilir. Toplamda 100 km menzil ve 45 km/s azami hıza ulaşabilen kompakt araçtır.

squad araç

Ek olarak iki yolcu koltuğu ve toplamda 68 litre bagaj alanı ile birlikte geliyor. Pencerelerin yeterince büyük olmasına rağmen güzel havalarda ekstra hava akışı için yan kapılar çıkarılabiliyor. Ayrıca ön panel alanı, bardak tutucu, telefon tutucu ve USB şarj cihazı bulunuyor.

Yolcu Güvenliğini Sağlayan Takla Kafesi

Gündeme gelen başlıca sorulardan biri ise yeni kompakt aracın güvenliği oldu. Yeni kompakt araç, yolcuları güvenliğini sağlayan bir takla kafesine sahip. Ayrıca şirket, yasal olarak gerekli olandan çok daha fazla mühendisliğe sahip olduğunu belirtti.

Türkiye’nin En Ucuz Sıfır Otomobili: Tamamen Elektrikli Citroen Ami

Citroen AMI ve Renault Twizy Karşılaştırması I Teknik Özellikler

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here