TOGG: Türkiye’nin Milli Otomobil Markası

1
6608
TOGG Türkiye, c-suv, kırmız renk, önden görünüm

TOGG Türkiye için oldukça önemli bir otomobil şirketi. Çünkü Türkiye’nin Otomobil Girişim Grubu, Türkiye’nin ilk arabasını yapmak adına 27 Aralık 2019’da ilk adımını attı. Biri SUV biri Sedan olmak üzere iki elektrikli aracın tanıtımını yaptı. TOGG, bünyesinde birden fazla otomobil sanayicisini barındıran bir kuruluş. Bu yeni otomobil markası büyük ölçüde devlet destekli. Bu nedenle de büyük finansal yatırımlara ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin ilk yerli ve milli arabası olacak olması da destekçilerini artırıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bizzat görücüye çıkardığı TOGG Türkiye için bir otomobilden çok daha fazla anlam ifade ediyor. 

Türkiye’nin İlk SUV’u TOGG C-SUV ile Tanışın

TOGG Türkiye, C SUV, önden görünüm

TOGG Türkiye’nin ilk SUV’unu sahneye çıkardı. 0’dan 100 km/s’ye 7,6 saniyede hızlanabilen TOGG C-SUV iki versiyona sahip. Bunlardan biri tek motor arkadan çekişli iken diğeri çift motor dört çeker. Tüm bu hedefler gerçekleştiğinde TOGG’un bu SUV’u Tesla’nın arabaları ile yarışa hazır hale gelmiş oluyor. Elektrikli olması dolayısıyla yenilikçi ve çevre dostu olan yerli otomobilin pilinin de 300 ila 500 kilometre mesafeye yeteceği öngörülüyor. Bu ortalama bir elektrikli SUV için yeterli bir mesafe. Ayrıca aracın pili hızlı şarj özelliğine sahip olacak. Öyle ki, otomobilin şarjının 30 dakikada %0’dan %80’e çıkması beklentiler arasında. Bunlara ek olarak bu SUV’un yük kapasitesi de yaklaşık 150 kW olacak. İlk bakışta Kia Hybrid Kinetic K550’yi andırsa da kendine has bir tasarımı var.

TOGG Türkiye İçin Yeni Bir Sedan İle Geliyor: TOGG C-Sedan

TOGG Türkiye, C Sedan, yandan görünüm, gri renk

Tamamen elektrikli bir sedan olan C-Sedan, 2030 yılına kadar olması planlanan 5 farklı modelden birisi. C- Sedan, 100 km/s hıza 4.8 saniyede çıkabiliyor. Bunun için de 400 hp güce sahip bir motoru var. Ayrıca tam depo 300 km ile 500 km arasında bir menzili kolaylıkla gitmesi bekleniyor. Üstelik tavan bölgesinde güneş paneli de çevre dostu olmasına yardımcı oluyor. 

Bu araç için toplamda 20.000’den fazla istihdam sağlandı. Ayrıca 3,3 milyar Euro’luk yatırım da gerçekleşti. Ulusal bir proje olan TOGG’un hedefi dünyaya açılmak. Bu nedenle üretimine hızla devam edilen TOGG, aynı zamanda dünyaya da tanıtılıyor. Bu esnada da sürekli gelişmeye devam ediyor. Üstelik yerli otomobile Türkiye’den talep çok fazla. Şimdiden binlerce ön siparişi bulunan TOGG Türkiye’de gerçek bir heyecan uyandırıyor.

Sıfır KM Araba Modelleri

1 YORUM

  1. Tofaş tan farkı nedir? Tofaş da montaj yapıyor togg da montaj yapıyor. fabrikanın gerçeği bırakın 3d renderlarında bile sadece montaj var üretim yok

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here