BYD Seal EV, Tesla Model 3’e Rakip Olmaya Geliyor

0
4019
byd seal ev 2023

Çinli otomobil üreticisi BYD, geçtiğimiz hafta tamamen elektrikli BYD Seal EV ile ilgili görüntüleri ortaya çıkardı. Çin malı dört kapılı elektrikli otomobilde yeni bir elektrik mimarisi yer alıyor. Şirketin e-platform 3.0 mimarisi, bu model için Ocean-X konseptini belirledi.

Okyanus Temalı BYD Seal EV

BYD Seal EV, mavi renk, önden görünüm

Dalgalı dokunuşlar, gündüz LED’leri ve tampondaki hava kanalları ile dinamik bir elektrikli sedan olma özelliğine sahip. Bununla birlikte, aerodinamik jantları ve gizli kapı kolları ile okyanusun bilinmezliğine referans yapıyor. Sportif bir görünüme de sahip olan Seal, 4.800 mm uzunluğa, 1.875 mm genişliğe ve 1.460 mm yüksekliğe sahip. Ayrıca 2.920 mm dingil mesafesine sahip. Tüm bu özellikleriyle rakibi Tesla Model 3’ten 106 mm daha uzun, 26 mm daha geniş ve 17 mm daha yüksek. Her ne kadar elektrikli arabalar arasında Tesla Model 3’e rakip gösterilse de dış görünüşü itibariyle Porsche Taycan’ı da andırıyor.

BYD Seal EV, mavi renk, yandan görünüm

BYD Seal EV, 308 beygir gücünde elektrikli çift motora sahip. Bu sayede 0’dan 100 kilometreye çıkışı süresi ise yalnızca 3.8 saniye. Menzil ile ilgili olarak, 800 V batarya ile Seal’in 550 km, 650 km ve 700 km için üç versiyonu bulunuyor. Ayrıca, üst düzey performanslı elektrikli araba modeli 2150 kg ağırlığında. 

Üst Düzey Teknolojisiyle İç Mekan

iç mekan-byd

Sade bir tasarımın hakim olduğu iç mekanda, 15,6 inç büyüklüğünde dev bir dokunmatik ekran var. Bilgi-eğlence sistemini sağlayan ekrana ek olarak 8,8 inç büyüklüğünde dijital göstergesi de var. BYD Seal EV adeta tasarımda özgünlük ve süt düzey teknolojinin birleşimi. Alışılmadık biçimlere sahip iç mekanın her bir parçasında özgünlüğü görmek mümkün. Gösterge paneli, havalandırmaları, vitesi ve diğer düğmelerin bulunduğu alanda sonsuzluk temalı şekiller hakim. Üç kollu direksiyon simidindeki kontrol düğmeleri sayesinde tek elden kolay bir sürüş vaat ediyor. Ayrıca okyanus temasını iç mekanda da hem renkleri ile hem de dalgalı dokunuşlarla hissetmek mümkün.

BYD Seal EV, mavi renk, arkadan görünüm

Çinli otomobil üreticisinin açıklamalarına göre, model sadece Çin pazarıyla sınırlı olmayacak. 2023 yılı itibariyle diğer ülkelerde de yer alacak. Henüz hangi ülkeler olduğu belli değil. Çin medyasına göre BYD Seal EV, Türk lirasıyla 492 bin TL ile 627 bin TL arasında değişecek.

Elektrikli Araba Modelleri

Sıfır KM Modeller

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here