Toyota hafif ticari araçlarda satış rekoru kırdı. Şirket, Türkiye’de satışta bulunan  Hilux pick-up, Proace City ve Proace City Cargo modelleri ile satış rekoru kırmayı başardı. Görünüşe göre Toyota’nın hafif ticari ürün gamında satışa sunduğu bu modeller, kısa zaman içerisinde ülkemizde vazgeçilmez olmayı başarmış durumda. Sonucunda da Toyota kalitesini kullanıcılara sunan bu modeller, satış rekorunu kırmayı başardılar. Toyota’nın bu başarısı ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Toyota Hafif Ticari, Tüm Zamanların En Yüksek Satış Adetine Ulaştı

Toyota geçtiğimiz Eylül ayında hafif ticari araçlar ile kendi içerisinde büyük bir başarı sahibi oldu. Şirket, Eylül ayında ülkemizde 838 adet hafif ticari araç satışı gerçekleştirdi. Bu rakamın ise 658 adedi Hilux, 151 adedi Proace City ve 29 adedi Proace City Cargo modeline ait oldu. Bununla birlikte Proace City modeli, Eylül ayında tüm zamanların en yüksek satış adedine ulaştı. 2022 yılı Eylül ayı içerisinde Toyota, toplamda 3.791 adet araç satışı gerçekleştirdi. Fakat bu satışların %22,1’ini hafif ticari araçlar oluşturdu.

Diğer yandan ise Toyota, 2022 yılının ilk 9 ayında 7.127 adet hafif ticari satışı gerçekleştirdi. Bu sayı ise şirketin bugüne kadar yaptığı en yüksek hafif ticari satışı oldu. Bu sayede şirket geçen yıla göre satışlarda %6,6 oranında artış sağladı. Diğer yandan ise Hilux modeli, şu ana kadar şirketin en çok satan hafif ticari aracı olmayı başardı.  İlk 9 ayda toplamda 5.000’den fazla satış rakamlarına ulaşan model, aynı zamanda ülkemizde kendi segmentinde en çok satılan modellerinde başında geliyor. Ayrıca ilk 9 ayda Toyota’nın diğer modelleri de daha fazla tercih edildi. Buna göre, Proace City 1609 adet, Proace City Cargo ise 514 adet satış gerçekleştirdi. Ayrıca şirketin hafif ticari araçlardaki pazar payı da 2,1 puan arttı ve %5,9’a ulaştı.

Toyota hafif ticari satışı- Hilux

Toyota Garanti Sistemi, Kendi Segmentinde Tek

Toyota hafif ticari araçlar ile büyük bir başarı yakalamış durumda. Fakat bu başarıda şirketin hafif ticari modellerinin kalitesi de yadsınamaz bir gerçek. Diğer yandan ise şirketin sağladığı yüksek hizmet standartları da bu başarıda rol oynuyor gibi gözüküyor. Bu kapsamda Toyota, ticari araç segmentinde tek olan ve 5 yıl/150.000 km boyunca geçerli olan Toyota garanti sistemini de kullanıcılarına sunuyor. Bu sayede kullanıcılar, her ne kadar araçlarını yoğun bir şekilde kullansalar da şirketin sağladığı garanti ile rahat bir deneyim yaşayabiliyorlar. Ayrıca kullanıcılar, 10 yıl 160 bin kilometreye kadar Garanti ON sistemiyle araç garantilerini uzatabiliyorlar. Bu tür hizmetler de Toyota hafif ticari araçların yükselişinde büyük rol oynuyor olabilirler. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

 

Satılık Tüm Toyota Hafif Ticari Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here