Hyundai hırsızlık önleme kitini resmen tanıttı. Firma çalınması kolay olan araçlarını hırsızlardan korumak için bu kiti satışa sundu.

Hyundai Neden Böyle Bir Kite İhtiyaç Duydu

Standart anahtarla çalışan araçlarını hırsızlardan korumak için firma bu kiti tanıttı. Bazı sosyal medya videolarında trend olan videolar araç çalmanın ne kadar kolay olduğunu gösterdi. İşte bu yüzden firma kolay çalınma ihtimali bulunan araçlarını korumak için böyle bir kit geliştirdi.

Geçtiğimiz yıllarda popüler olan bu videolardan dolayı pek çok yerde toplu davalar açılmış ve suçlular yargılanmıştı. Bu videolar yüzünden hırsızlık o kadar yaygın bir hale geldi ki Amerika da her gün ortalama 6 Hyundai araç çalınmakta.

Hyundai bu hırsızlık önleme kitini satışa sürerken, Kia araçları için benzer bir kiti yok. Ancak bazı Kia araçlarda ücretsiz bir şekilde direksiyon kilidi bulunmakta.

Hyundai Hırsızlık Önleme Kiti Hakkında

Hyundai bu kiti Compustar adlı firma ile ortaklaşa geliştirdi. Bu kitte kapatma anahtarı ve bunun yanı sıra alarm mevcut.

Firma şu an için bu kitin Amerika’da 820 adet bayinin tamamında bulunacağını belirtti. Ayrıca bu kiti araçlara kurmak toplamda iki buçuk saat sürüyor. Bunun yanı sıra firma bu kit için bir yazılım güncellemesi üzerinde çalışıyor.

Hyundai Hırsızlık Önleme

Hyundai Basın Sözcüsü Ira Gabriel bu kit hakkında şunları söyledi:

“Hırsızların bu araçlara girmek için kullandıkları giriş yöntemini hedefleyen bir cam kırılma sensörlü güvenlik kiti. Kullanıcılar bu kiti Hyundai bayilerinden veya Compustar yetkili bayilerinden alabilirler.”

Hırsızlık Önleme Kiti Fiyatı

Yeni güvenlik kiti Hyundai tarafından 170 dolardan satışta olacak.

Bu konuyla ilgili olarak Hyundai aleyhine pek çok dava açılmış durumda. Davada yer alan avukata göre bu kitin kurulumu için kullanıcılardan bu kitin kurulumu için 500 dolara varan bir ödeme yapması beklenmekte.

Firma ayrıca araçlarına standart donanım olarak hırsızlık önleme için güvenlik önlemi koymadığı için kullanıcılar maddi tazminat talep ediyorlar. Firma da bu sorundan dolayı etkilenen araçlarını geri çağırmaya tabii tutuyor.

Geçen on yıl içerisinde Hyundai, Bluelink donanımına sahip araçlarında çalıntı hizmeti veriyordu. Bu teknoloji sayesinde çalınan aracın yeri tespit edilebiliyor, araç durdurulabiliyor ya da yavaşlatılabiliyordu.

Araç Sigortanızı Yaptırmayı Unutmayın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here