Tesla Otomobillerinde Artık Ultrasonik Sensör Olmayacak

0
875
Tesla Otomobillerinde Artık Ultrasonik Sensör Olmayacak

Tesla otomobilleri gelişmiş otopilot sistemlerine sahipler. Otonom sürüş özelliği için kamera, radar ve sensör ile çalışan bu modeller için bir yenilik geldi. Tüm bu sistem için en gerekli olan sensörler artık olmayacak. Bundan sonra sadece “Tesla Vision” ile çalışacaklar. “Vision” sisteminin çalışmak için sensörlere ihtiyacı yok. Sadece kamera kullanımı ile çalışması mümkün olacak. Böylece yeni sistemle birlikte tüm veriler için kameralardan faydalanmak da mümkün olacak. Tesla yeni dönüşümünü ilk olarak yeni Model 3 ve Model Y’de deneyecek. Bu modeller sadece kameralar ile pazardaki yerlerini alacaklar. Böylece yeni modellerde 12 farklı ultrasonik sensöre gerek kalmamış olacak.

Tesla Otomobillerinde Artık Ultrasonik Sensör Olmayacak

Tesla Otomobilleri için Yapay Zeka Teknolojisi Gelişiyor

Sensörlerin olmadığı araç gamını Tesla 2023’te genişletecek. Model X ve Model S gibi araçları da sensörlerden arındıracak. Ancak bu sistem ile bazı özelliklerden de feragat edilmiş oluyor. Park yardımı için oldukça gerekli olan sensörler yokken kameraların ne kadar yeterli olacak zaman gösterecek.

Tesla Otomobillerinde Artık Ultrasonik Sensör Olmayacak

Tesla Çok Yakında Türkiye’de

Tesla otomobilleri için Türkiye pazarına giriş yılı 2022 olarak belirlenmişti. Üstelik sadece üçüncü çeyrekte 365 binden fazla otomobil üretmeyi başaran marka rekor kırmaya devam ediyor. Bu nedenle Türkiye pazarına girdiği andan itibaren burada da yeni rekorlar kırması olası. Tüm bu başarısının arkasında kendi üretim aşamalarını kontrol ediyor olması yatıyor. ABD, Almanya ve Çin merkezli fabrikalardaki sürekli üretimle markanın müşterileri her geçen gün artıyor.

Tesla Elektrikli Araba Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here