Hyundai Hdc-6 Neptune Gelecekten Bir Kesit.

4
3039
Hyundai Hdc-6 Neptune Ön Tasarımı

Geçen yıl Kuzey Amerika Ticari Araç Fuarı’nda karşımıza çıkan ve herkes tarafından beğeni yağmuruna tutulan, gelecekten gelen model Hyundai Hdc-6 Neptune. İlk defa bir modeli konsept tasarımlarının dışında görüp hayretler içerisinde izlemiştik. Tamamen oval bir biçimde inen kaptan kabini gözler önünde. Eski nesil varyasyonların sert ve dik çizgilerine göre kıyase edilirse çok farklı bir tasarım diline sahip olan Hyundai Hdc-6 Neptune daha bir çok özelliği içerisinde bulunduruyor.

Hyundai Hdc-6 Neptune

Hyundai Hdc-6 Neptune ”Hidrojen Yakıtlı Çekici”.

Uzun zamandır Hidrojen Yakıtlı Araç Üretim Otomasyonuna milyar dolarlık yatırımlar yapan dev bir firma ‘Hyundai’. Hdc-6 Neptune ile çağ atlatan yeni nesil çevre dostu motor sistemlerinin öncüsü olarak piyasaya sürmeyi hedefliyor. ABD’deki kurallara göre ”Class 8” sınıfa giren hidrojen yakıtlı çekici karşımızda duruyor. Art Deco adı verilen bir tasarım dili kullanılarak tasarlanmış. Şirketin verdiği bilgiye göre bu tasarım dili 1930’ların    ‘streamliner’ adı verilen aerodinamik trenlerinden esintiler taşıyor. Nitro Thermo Tech adı verilen bir dorseyide tanıtan Hyundai, bu dorse ile bu sınıfta teknojinin zirvesine çıkmayı hedefliyor. Air Liqiuide iş birliğiyle geliştirilen dorse, kriyojenik nitrojen soğutma sistemi kullanan frigorifik dorse olarak karşımıza çıkıyor. Hyundai Thermo Tech’in geleneksel dorse soğutma sistemlerine göre çok daha hızlı soğutup, sonuç aldığını iddia ediyor. HDC-6 Neptune konseptinin bir de ‘Cargo’ adı verilen kamyon versiyonu mevcut.

2021 VOLKSWAGEN ARTEON GELİYOR!

Hyundai Hdc-6 Neptune İç Tasarımı

Hyundai Hdc-6 Neptune Ödüllere Doymuyor.

Koreli dev firma Hyundai, Hdc-6 Neptune ve e-scooter’ı ile 2020 Geleceğin Mobilite Ödülü’nü (FMOTY) kazandı. Kore İleri Bilim ve Teknoloji Enstitüsü (KAIST) Yeşil Ulaşım Bölümü tarafından 2019 yılında verilmeye başlanan ödüller, mobilite açısından geleceğe yön veren konsept makineler için bir tebrik göstergesi niteliğinde yer alıyor. Geleceğin Mobilite Ödülleri, hidrojenle çalışan yakıt hücreli kamyon konsepti HDC-6 NEPTUNE’ü “Kamu ve Ticari” kategorisinde, e-scooter’ı ise “Kişisel” kategorisinde ödüllendirdi. Ödüller, 11 ülkeden en iyi otomotiv gazetecileri de dahil olmak üzere toplam 16 jüri üyesinin oylarıyla veriliyor. Hyundai, birçoğu uluslararası otomobil fuarlarında tanıtılan toplam 71 konsept arasından üç kategoride değerlendirilmiş bulunmakta. Ödül aldığı alanlar ise geleceğe yönelik tasarımlar ve yeni model sistemler olan Hyundai dev yatırımlarına devam edecek gibi gözüküyor.

4 YORUMLAR

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here