Apple Car Projesi Geri Dönüyor, Ancak Biraz Gecikmeli

0
1346
apple car

Apple Car Projesi Geri Dönüyor, Ancak Biraz Gecikmeli

Geçtiğimiz yıl rafa kaldırıldığı düşünülen Apple Car, diğer ismiyle Project Titan, projenin devamının geleceği yönünde sinyaller veriyor. Ancak, söylentiler doğru olsa bile, bu çok yakın bir gelecekte olamayacak gibi görünüyor.

Bloomberg’den Mark Gurman Açıkladı “Proje Devam Ediyor”

apple

Bloomberg’den Mark Gurman’ın, ismini açıklamak istemeyen ancak “çabalar hakkında bilgisi olan kişilerden” alınan bir raporuna göre proje yeniden devam ediyor. Proje, Apple’ın gerçek bir otomobil üretme niyetiyle başlamış fakat daha sonra yalnızca otonom sürüş yazılımı şeklinde olacağı söylenmişti. Gurman’ın raporuna göre ise Apple şirketi ana hedefleri olan gerçek bir araç üretme hedefine geri dönmüş görünüyor. Ne yazık ki, hedeflerin sürekli değişmesi ve personel değişikliklerinin birleşimi, projenin lansman tarihini bir yıl daha geciktirmiş olabilir. Normalde projenin lansmanının 2024 yılında yapılması planlanıyordu.

Yine de, projedeki bazı Apple mühendisleri, hedefe doğru kararlı bir şekilde ilerlenilmesi durumunda şirketin beş ila yedi yıl içinde bir ürün çıkarabileceğine inanıyor. Proje içindekiler, aracın üretim aşamasına yakın olmadığını söylediler. Ancak zaman çizelgelerinin de her an değişebileceğinin altını çizdiler.

Son Gelişmeler Umut Verici

apple car lansman

Ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple şirketinin 2020’lerin ortasında açılış yapmasını öngörüyor. Analist, 2025-2027 arasında bir lansman olabileceğini belirtiyor. Buna bağlı olarak da aracın çıkışının 2027-2029 yıllarına kadar sarkabileceğini söylüyor. Ancak yine de Apple şirketi işleri hızlandırmak isterse planladığı gibi lansmanı 2024 yılına kadar yetiştirebilir ve belki de lansmandan birkaç ay sonra üretime de geçebilirler. Fakat yaşanan bu pandemi sürecinin uzaması durumunda her türlü planın da erteleneceğini göz önünde bulundurmak gerekiyor.

apple car hyundai

Geçtiğimiz aylarda Taylandlı ekonomi gazetesi Economic Daily News gazetesi, Apple Car’ın 2021 sonuna doğru çıkabileceğini belirtmişti. Bu fikrin şimdilik herhangi bir geçerliliği yok gibi görünüyor. Apple şirketinin ise işleri hızlandırmak istediği biraz daha netleşmiş gibi. Perşembe günü Hyundai şirketiyle yapılan anlaşma bunun en net örneklerinden birisi. Anlaşma sonrasında Hyundai şirketinin Apple Car için pil paketi geliştireceği söylense de konuya ilişkin henüz net bir açıklama yapılmadı. Hyundai konuya ilişkin olarak “Otonom araçların geliştirilmesiyle ilgili olarak çeşitli şirketlerden potansiyel iş birliği talepleri alıyoruz. Ancak, tartışmalar henüz erken bir aşamada olduğu için herhangi net bir karar alınmadı.”

İkinci El Otomobil Fiyatları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here