LG Chem, 2021 yılında Tesla için Çin’de ürettiği pil hücrelerinin üretim kapasitesini iki katından fazlasını artırmayı planlıyor. Tesla’nın dünya çapında üretim artışına devam etmek için iddialı planları var. Aynı şekilde Tesla araçlarında kullanılacak piller için pil tedarikçilerinin buna ayak uydurması gerekiyor. Tesla’nın üretim artışındaki en büyük nedenlerinden birisi ise elektrikli araç pazarına olan yoğun ilgiden kaynaklanıyor.

Pil Üreticisi LG Chem Üretim Kapasitesi Detayları

Reuters’a göre LG Chem, Çin ve Kore fabrikalarındaki artan üretimini Tesla’nın Almanya ve ABD’deki fabrikalarına gönderecek. Tesla’nın bu kararı şirketin uzak doğudaki üretimleri artırmasına yol açtı. Bu sebeple şirketin bu yılın başlarında otomobil üreticisinin Kaliforniya’daki Fremont fabrikasından gelen talebi karşılamak için Güney Kore’de üretim hatları eklemesinden sonra geldi.

Konuyla ilgili bilgisi olan bir kişi Reuters’e “Tesla’nın yeterli pil hücresi yok” dedi. Bu demek oluyor ki, “Yani LG Chem, Çin üretimini iki katından fazlasına çıkaracak.”  Fikrimize göre ancak böyle bir plan yapılırsa Tesla elektrikli araçları için gerekli pil altyapısını sağlayabilecek. Sizin de bildiğiniz gibi son zamanlarda elektrikli araçlara yönelimin artmasıyla Tesla satışlarının da arttığını gözlemliyoruz.

LG Chem tarafından üretilmiş pil hücreleri

Bir LG Chem sözcüsü, “Otomobil üreticilerinin artan talebine yanıt olarak silindirik pil hücrelerinin kapasitesini artırmaya devam ediyoruz. Ancak belirli müşteriler hakkında yorum yapamayız.” diye ekledi.

Geçen hafta, LG Chem’in Nanjing tesisinde yıllık 21700 silindirik pil hücresi üretiliyor. Şirketin, Bu pil üretim kapasitesini artırmak için önümüzdeki yıl 500 milyon $ yatırım yapacağı ortaya çıktı. Bu da üretim hatlarının sayısının sekizden en az 17’ye çıktığını görecektir.

LG Chem şu anda pil hücrelerini Şangay’da üretilen Tesla Model 3’e sağlıyor. Her araç 4.416 pil hücresi kullanıyor ve her bir üretim hattı ayda 7 milyona kadar hücre üretebiliyor. Bu şirket plana göre 17 hat çalışır durumda olduğunda, yılda 323.000 araca hizmet verebilecek kapasiteye sahip olacak. Şirket ayrıca Şangay’da inşa edilen Model Y için pil hücrelerinin tek tedarikçisi olacak ve ayrıca Berlin fabrikasında inşa edilen Tesla için pil hücrelerinin ilk tedarik durumunu da ayarlayacak.

İkinci El Elektrikli Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here