Honda Jazz Crosstar İncelemesi: Tamamen Farklı

0
2557
honda jazz crosstar incelemesi

Kompakt modellerin biraz daha sağlam sürümlerini oluşturmak şu an tüm üreticiler tarafından benimsenmiş bir pazarlama stratejisi. Muadil araçlar Ford Fiesta ve Audi A1 ile yarışmak için Honda çalışmalarını tamamladı ve karşınızda Honda Jazz Crosstar incelemesi.

Honda daha tıknaz bir görünümle, insanlara biraz daha sağlam görünümlü bir Jazz vermeyi hedefliyor. Ancak herhangi bir arazi aracı yeteneği eklenmiş değil. 

Jazz için aslında -ismi dışında- tamamen yeni bir araba diyebiliriz. Kısa bir süre sonra daha ayrıntılı olarak inceleyeceğimiz yeni bir hibrit güç aktarım mekanizmasının yanı sıra yerini aldığı arabadan daha yuvarlak ve daha yumuşak yeni bir görünüm içeriyor. 

honda jazz crosstar

Crosstar, dışarıdan daha fazla siyah plastik kaplamanın yanı sıra şık tavan çubukları ve farklı bir alaşım jant tasarımı getiriyor. Ayrıca, koltuklar için suya dayanıklı malzemenin yanı sıra, normal Jazz’da bulunmayan iki tonlu boya seçeneğine de sahipsiniz. 

Honda Jazz Crosstar Motor Özellikleri

İşleri basitleştirmek için Crosstar’da tek bir motor seçeneği var. Yeni bir hibrit sistemle bağlantılı 1,5 litrelik benzinli motora sahip. Honda Jazz Crosstar tamamen elektrikli bir araba gibi tepki verecek ve davranacak şekilde tasarladı. Bu da benzinli motorun diğer arabalarda bulacağınızdan daha sessiz, daha az çılgınca bir şekilde işine devam edebileceği anlamına geliyor.

Aracın ivmesi ise oldukça etkileyici. Sert bir şekilde hızlanırken benzin ünitesi varlığını belli ediyor. Ancak Honda, hızı arttıkça değişen ve normal bir motor izlenimi veren ‘vitesler’ tasarladı. Bu akıllıca bir mühendislik örneği. Çünkü Jazz’ın diğer hibrit araçlardan çok daha normal bir sürüş hissi yaratmasını sağlıyor.

Nasıl Görünüyor?

Honda Jazz Crosstar; sağlam görünümünü, bir şehir arabasının boyutlarıyla harmanlama konusunda oldukça başarılı. Siyah plastik kaplamanın zenginliği, sınıftaki diğer crossoverlar karşısında gerçekten öne çıktığı anlamına geliyor. Bununla birlikte, normal Jazz’ın oranlarını değiştirmekte iyi bir iş çıkarılmış. Bu da ona biraz daha şık bir görünüm kazandırmaya yardımcı olmuş. 

İç Mekan

honda jazz iç mekan

Tıpkı normal Jazz’da bulacağınız gibi, Crosstar, sadece iyi yapılmış hissi vermekle kalmayıp aynı zamanda segmentteki rakiplere karşı öne çıkan bir tasarıma sahip. Çok iyi düşünülmüş bir iç mekandan yararlanıyor. 

Tüm kontroller iyi yerleştirilmiş ve kolayca erişilebilecek bir yerde bulunurken, klima sistemleri için fiziksel kontroller dokunmatik ekranda yer alıyor.

Jazz’ın sunduğu bagaj alanı segment için hemen hemen doğru, arka koltuklar ise düz bir yükleme alanı oluşturmak için katlanabiliyor.

2. El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here