Toyota Corolla Sedan ‘ın Benzinli Motorunu Yeniliyor!

Elektrikli veya elektrik destekli motor teknolojileri gelişimini sürdürürken, bir süre daha bizimle olacak gibi gözüken içten yanmalı benzinli motorlara yenileri ekleniyor. Japon devi Toyota’nın geliştirdiği yeni motor da bunlardan biri. Corolla Sedan modelinde kullandığı atmosferik benzinli motorlardan yıllardır vazgeçmeyen Toyota, bünyesine yeni bir motor ekliyor. Sakarya’da üretimi gerçekleştirilen Corolla Sedan, yeni bir benzinli motora kavuşuyor.

toyota corolla sedan

Toyota Corolla Sedan 1.5 Litrelik Dynamic Force ile Gelecek!

Corolla Sedan’ın yeni motoru 3 silindirli ve 1.5 litrelik motor hacmine sahip. Dynamic Force ismini taşıyan yeni motor, 125 beygirlik bir güç sunacak. Bu kombinasyonda alınan tork değeri ise 153 Nm olarak belirtilmiş. 1.5 Dynamic Force, Toyota’nın güncel olarak kullandığı 1.6 litrelik benzinli motorun yerine geçecek.

dynamic force

Yeni Motor, Avrupa Emisyon Standartlarına Uygun Olarak Geliştirildi!

Toyota tarafından geliştirilen yeni motor ünitesi, yeni Avrupa emisyon standartlarına uygun olarak geliştirildi. Geliştirilen motorun selefinden daha küçük ve daha hafif olduğu belirtiliyor. Bu benzinli motor ile Toyota, Co2 salınım ve yakıt tüketimi oranında %17 daha verimli bir netice alındığını belirtiyor. Yeni geliştirilen motorun hava yakıt karışımındaki başarısı sebebiyle; üst düzeyde termal verimlilik sağladığı,  WLTP ölçümlerinde ise 127-139 g/km CO2 ve 5.6-6.2 lt/100 km birleşik tüketim değerini yakaladığı belirtildi.

Toyota Corolla Sedan 10 İleri Otomatik Şanzıman ile Gelecek!

Corolla Sedan’ın yeni motoru ile beraber yeni bir şanzıman da kullanılacak. Yeni ünite 10 ileri otomatik şanzıman ile güç aktarımını gerçekleştirecek. Bu şanzımanın alternatifi olarak 6 ileri manuel bir şanzımanın da sunulacağı söyleniyor. Yeni motoru ile Corolla, 2021 Ocak ayı itibari ile showroomlarda yeni alacak.

İkinci el satılık Toyota Corolla ilanları

Toyota Woven City: Robotlar ve Otonom Araçlar Şehri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here