Porsche elektrikli araçlar, yapılan çalışmalar sonucunda daha aerodinamik şekilde üretilecek. Günümüzde otomotiv sektörü önemli bir değişim sürecinde. Elektrikli otomobiller ve araçlar gün geçtikçe hayatımızda daha büyük bir öneme sahip oluyorlar. Bu kapsamda elektrikli araçlara dair geliştirilen teknolojilerde oldukça artmaya başladı. Bu teknolojilerden birisi de Porsche tarafından geliştiriliyor. Bu konuda Alman şirket, Stuttgart Üniversitesi ile elektrikli otomobillerin aerodinamik yapısını artıracak ortak çalışmalar yürüttü. Bu çalışmaların ardından ise şirket, sonuçları paylaştı. Sonuçlara göre elektrikli otomobillerin aerodinamik yapısının arttırılması konusunda en öne çıkan teknik, ufak titreşimler yaratan bir teknoloji olmuş durumda. Peki nedir bu teknoloji? Konu ile ilgili tüm detayları siz değerli okuyucularımız için derledik.

Porsche Elektrikli Araçlar Titreşim İle Daha Aerodinamik Olacak

Bahsettiğimiz üzere Porsche, elektrikli araçlar üzerinde daha aerodinamik hale getirmek için Stuttgart Üniversitesi ortaklığında bazı çalışmalar gerçekleştirdi. Buna göre ortaya çıkan sonuç ise, elektrikli araçların ufak titreşimler yaratarak daha aerodinamik hale getirilebileceğini gösterdi. Bu konu hakkında programın başındaki isim olan Prof. Andreas Wagner bazı açıklamalar yaptı. Wagner, “Araçların sürtünme katsayılarının sistematik olarak gerçekleşen ufak titreşimler ile etkilenip etkilenmediğini görmeye çalışıyoruz. Eğer aracı içeriden, örneğin hoparlörler ile, titretebilirseniz sürtünme davranışı değişme eğilimi gösteriyor.” dedi. Fakat tüm bunlar bu açıklamadan anlaşılan kadar kolay değil. Şirketin mühendisleri bu teknolojiyi araçlara entegre edebilseler bile daha bir çok farklı sorun ortaya çıkabilir. Ama tüm bunlara rağmen programın başındaki kişi inancını kaybetmiyor. Wagner’e göre, bütün sorunlar aşılacak ve bu teknolojiye sahip Porsche elektrikli araçlar seri üretime geçecek.

Porsche elektrikli araç örneği

Tüm bu açıklamalar ve araştırmalar doğrultusunda eminiz ki Porsche çığır açacak bir teknolojinin peşinde. Fakat şunu da unutmayalım ki elektrikli araçların dünyası henüz bizler için çok yeni. Yani henüz, bu alanda geliştirilecek çok fazla teknoloji mevcut diyebiliriz. Sonuç olarak tüm bu gelişmeleri gelecekte kesin ve net olarak göreceğimiz yadsınamaz bir gerçek. Peki siz bu teknolojiler hakkında neler düşünüyorsunuz?

Satılık Tüm Porsche Modellerini İnceleyin⇒

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here