2023 Kia Niro Hybrid modeli yeni tasarımı ve 139 beygir gücünde dört silindirli motoru ile dikkatleri üzerine çekiyor.

2023 Kia Niro Hybrid Dış Tasarımı

Aracın ön tarafında diğer Kia araçlarında yer alan ızgara bulunmakta. Bu ızgara ön tarafta ki farların altında yer alıyor. Elektrik ve Hybrid versiyonlarda bu ızgara tamamen kapalı. Bunun yanı sıra ızgara da krom dolgu parçası kullanılmış.

Arka tarafta ince farlar yer alıyor. Farklı versiyonlarda ayrıca Sunroof, sis lambaları ve yağmuru algılayan ön cam silecekleri de bulunmakta. Bunun yanı sıra araç jantları 18 inç boyutunda.

Yeni Niro, önceki nesle göre biraz daha büyük. Dingil mesafesi 2.5 metreden biraz daha uzun. Gövde ise genel olarak 6 metreden biraz daha uzun. Bu büyüme yük taşıma kapasitesinde önce ki nesle göre biraz daha arttı.

İç Tasarım

İç kısımda bizleri 10.3 inç boyutunda bilgi-eğlence sistemi karşılıyor. Bu bilgi-eğlence sistemi Kia’nın en son sürümü olan Kia UVO yazılımını kullanacak. Ayrıca kablosuz Apple CarPlay ve Android Auto standart olarak gelecek.

Ancak kablosuz akıllı telefon şarj pedi ve sekiz hoparlörlü Harman veya Kardon stereo ses sistemi isteğe bağlı olarak gelecek.

İç kısmın tasarımı ise modern bir görünümde. Döşemelerde geri dönüştürülmüş malzemeler ve okaliptüs yapraklarının lifleri kullanılmış. Yolcu alanı önceki nesil Niro ile aynı olması bekleniyor.

Ortam iç aydınlatması araca lüks bir hava katıyor. Bunun yanı sıra araçta önceki nesilde bulunan kol tipi vites topuzu yerine döner bir vites topuzu yer alıyor.

Motor Performansı

Araç 1.6 litrelik sıralı dört motoruyla toplam 139 beygir gücü üretiyor. Bunun 43 beygirlik kısmını elektrik motoru sağlıyor.

Altı ileri çift kavramalı şanzıman standart olarak mevcut olacak. 2023 Niro da sadece önden çekiş sistemi yer alacak.

Plug-in Hybrid güç aktarma organına sahip modelde ise 180 beygir güce kadar çıkan bir elektrik motoru yer alacak.

Plug-in Hybrid versiyonu şarj başına 53 km menzil vaat ediyor. Bu motor ayrıca 11.1 kw gücünde bir batarya ile gelecek.

2023 Kia Niro Hybrid

Kia Seviye 2 şarj cihazına bağlandığında bataryanın 3 saatten daha kısa sürede dolacağını belirtiyor.

Her donanım seviyesinde ayrıda standart olarak önden çarpma uyarı sistemi ve trafik uyarı sistemi ile birlikte geliyor. Bunun yanı sıra ayrıca kör nokta izleme de diğer güvenlik özelliklerinden sadece bir tanesi.

Fiyatı

Kia 2023 model Niro’nun Plug-in Hybrid standart donanım içeren versiyonunun taban fiyatını 35.035 dolar olarak belirledi. 2022 modeline göre bu 4150 dolar değerinde bir fiyat artışı anlamına geliyor.

2023 Niro Plug-in Hybrid EX ve SX Touring olmak üzere iki farklı donanım seviyesinde geliyor. SX Touring donanım paketinin fiyatı ise 40.875 dolardan başlıyor.

2023 Niro versiyonunun taban fiyatı ise 27.785 dolardan başlıyor. Bu model ise üç farklı donanım paketi ile beraber geliyor. Bunlar Standart LX, orta seviye EX ve SX. Ayrıca bunların yanı sıra Kia’nın fiyatını açıklamadığı isteğe bağlı Touring adında bir donanım paketi daha  bulunmakta.

En yüksek donanım paketi SX’in fiyatı ise 33.785 dolar.

Sıfır KM Kia Modellerine Göz Atın

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here