Consumer Reports’un  en son otomatik anketi, yeni üretilen elektrikli araçlar ile ilgili kullanıcı çekincelerini yansıtır nitelikte. Sonuçlar, daha basit güç aktarma organlarına sahip EV’lerin benzinli veya dizel motorlu araçlardan daha az sorunu olması gerektiği şeklindeki geleneksel anlayışla çelişen; problemlerle kuşatılmış birkaç yeni elektrikli otomobil olduğunu gösteriyor. CR anketi, yaklaşık 329.000 araçtan veri topladı ve özellikle Audi E-Tron, Kia Niro EV ve Tesla Model Y ile ilgili söyleyecekleri var.

yeni üretilen elektrikli araçlar audiYeni Üretilen Elektrikli Araçlar Konusunda Güven Sorunu

E-Tron, “diğer güç ekipmanı sorunları ile birlikte sürücü sistemi elektrik arızaları”ile göze çarptı. Niro EV’nin sorunlarının arasında elektrik motoru yatağı arızası olduğu bildirildi. Tesla, yanlış hizalanmış gövde panelleri ve düşük boya kalitesi gibi bir dizi yapı kalitesi sorunu yaşıyor. Hem Audi hem de Kia sorunların farkında olduklarını iddia etti. Şimdilik CR, E-Tron ve Niro EV’yi Önerilen listesinden çıkardı. Model Y, Önerilenler listesinde değildi.

CR, Chevrolet Bolt ve Nissan Leaf de dahil olmak üzere bazı eski, daha az karmaşık elektrikli araçların güvenilirlik anketinde başarılı olduğunu belirtti.

Daha Eski Üretim Araçlara Duyulan Güven Daha Fazla

Daha tartışmalı bir şekilde, bu son anketin bulgularının bir sonucu olarak, Consumer Reports, Ford Mustang Mach-E, Mercedes-Benz EQC ve Porsche Taycan dahil olmak üzere ankete dahil edilmeyen birkaç yeni EV’nin tahmin edilen güvenilirliğini düşürmeye karar verdi. Bu EV’ler, geçmiş kayıtları olmayan tamamen yeni modeller. Yeni modeller için öngörülen güvenilirlik her ne kadar yeterince doğru olmasa da; Toyota Corolla gibi sürekli olarak ortalamanın üzerinde güvenilirliğe sahip otomobiller için yeni bir sürümün benzer şekilde performans göstereceğini tahmin etmek güvenli görünüyor. Ford şu anda CR güvenilirlik anketi marka sıralamasının en altına yakın. Taycan, Porsche modellerinin CR anketinde genel olarak iyi performans göstermesiyle tam tersi bir durumda denilebilir.

Çoğunlukla öyle görünüyor ki, EV’lerle ilgili sorun, CR’nin anket sonuçlarında ortaya çıkan otomobil güvenilirliği hakkında daha büyük bir

nissan leaf

gerçeğin bir yansımasıdır. Yeni tanıtılan araçların genellikle birkaç yıldır piyasaya sürülen modellerden daha fazla sorunu vardır. Piyasaya çıkan bir dizi yeni EV ile, en azından başlangıçta diğer araçlardan daha kötü bir güvenilirliğe sahip olacaklar.

Daha Az Karmaşık Sistem – Daha Güvenli Sürüş mü?

Bununla birlikte, CR’nin makalesinden aşağıdaki ayrıma dikkat edilmelidir:

CR’nin otomotiv veri entegrasyonundan sorumlu müdür yardımcısı Anita Lam, “Genellikle sorunlu olan EV teknolojisi değildir,” diyor. “Herhangi bir otomobilde ortaya çıkabilecek diğer tüm yeni teknolojiler – yeni bilgi-eğlence sistemleri, daha sofistike güç ekipmanları ve araçlar – lüks ve yüksek teknoloji ürünü olmaları gerektiği algısını beslemek için genellikle yeni elektrikli araçlar takılıyor. ”

İkinci El Otomobil İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here