Türkiye’de Üretilen Araba Modelleri Nelerdir ?

0
4387

Ülkemizde son zamanlardaki gelişmelerle beraber otomotiv sektörüne her geçen gün artmaktadır. Bunun yanında insanların en çok merak ettiği konulardan birisi de Türkiye’de üretilen araba modelleri oluyor. Sizler için bu modelleri araştırdık ve derledik.

 

Türkiye’de Üretilen Araba Modelleri

Aslında trafikte her gün karşılaştığınız onlarca hatta yüzlerce aracın bu topraklarda üretildiğini biliyor muydunuz? Evet ülkemizde üretimi, satışı ve tabiki ihraç edilen onlarca model var. Otomotiv sektörü şu anda ülkemizde en büyük üçüncü sektör konumunda. Ve her geçen yıl da büyüyerek gelişmeye devam ediyor. Tabiki bu büyümede Türkiye’de üretilen araba modelleri ana iskeleti oluşturuyor.  Özellikle TOGG markasının ortaya çıkması ile ilgiler tekrardan yerli üretim araba modellerine yöneldi. Zaman zaman gelen yerli üretim araçlara vergi indirimi ile yaygın yedek parça servis imkanları ile tercih sebebi yerli üretim arabalar.

Hyundai

Türkiye’de üretilen araba modelleri arasında Hyundai’nin i10 ve i20 modelleri yer alıyor. Ülkemizde çokça da sevilen bu modeller İzmit’teki Hyundai Assan fabrikasından çıkıyor. Ülkemizden de yaklaşık 40 farklı ülkeye ihracı gerçekleşiyor.

Türkiye'de üretilen araba modelleri

Ford

1965 yılından beridir yaklaşık 70 milyon üretim ile Ford Transit çok uzun ömürlü bir araba modeli olma unvanını koruyor. Ford Otosan fabrikası Avrupa’nın en büyük ticari araç üretim üssü konumundadır. Ayrıca Courier ve Custom modellerinin de üretimi burada yapılmaktadır. Custom modelinin ise dünyadaki tek üretim merkezidir.

Türkiye'de üretilen araba modelleri

Toyota

Toyota, Corolla ve Toyota CH-R ile Türkiye’de üretilen araba modelleri listesinde önemli bir yer tutuyor. Türkiye’nin en büyük ikinci ihracatçısı konumunda olan Toyota fabrikası Sakarya Arifiye’de yer almaktadır. Dünyada en çok satan model olma unvanına sahip Corolla modeli de buradan onlarca ülkeye ihraç edilmektedir.

Renault

Oyak Renault fabrikasında Clio IV, Clio Sport Tourer ve Megane Sedan modellerinin üretimi yapılmaktadır. Yılda 360 bin araç üretim kapasitesine sahip devasa bir fabrikadır. 1969 Yılından günümüze Bursa’da üretim bandını sürekli olarak genişleterek üretmeye devam etmektedir.

Türkiye'de üretilen araba modelleri

Fiat

Egea modeli günümüzde Bursa’da bulunan Tofaş Fabrikası’nda üretilmekte ve birçok ülkeye ihracatı gerçekleşmektedir.

Honda

Honda, Civic modeli ile aslında yıllardır ülkemizde üretim yapan bir markaydı. Ancak geçen sene yapılan açıklama ile beraber Türkiye fabrikasının faaliyetlerini 2021 itibariyle durduracağını açıkladı.  Henüz fabrikanın akıbeti ile alakalı bir bilgi olmasa da artık Civic modeli ülkemizde üretilmeyecek.

Türkiye'de üretilen araba modelleri

İkinci El Araba İlanları

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here