seat

Küçük Hacimli Yeni Motoru ile Seat İbiza!

Otomobil markaları elektrikli motor teknolojilerine yatırımlarını sürdürürken bir yandan da mevcutta kullandıkları motor teknolojilerini geliştiriyorlar. Tam elektrikli veya elektrik destekli motor teknolojileri gelişmeye devam ederken, içten yanmalı motor teknolojilerinin de unutulmadığını görüyoruz. Elektrikli otomobillere geçiş süreci bir süre daha devam edecek gibi gözüküyor. Bu süreçte, günümüzde sıklıkla kullandığımız petrol gerektiren motor sistemlerini kullanmaya devam edeceğiz. Özellikle hibrit otomobiller hayatımızda olduğu sürece daha farklı içten yanmalı motor sistemlerine ihtiyaç duyacağız gibi gözüküyor. İspanya’nın dev otomobil üreticisi Seat, kompakt hatchback modeli İbiza’ya yeni bir motor seçeneği ekledi. Seat İbiza düşük hacimli ve manuel şanzımanlı bu motor kombinasyonu ile verimlilik vaat edecek gibi gözüküyor.

seat ibiza

1.0 Litrelik Motor Ünitesi ile Seat İbiza ‘ya Yeni Seçenek Geldi!

Seat’ın en çok rağbet gören modellerinden biri olan İbiza yeni benzinli motoruna kavuştu. 1.0 litrelik hacime sahip olan bu benzinli motor, 80 beygirlik bir güç üretiyor. 3 silindirli bir sistemin kullanıldığı yeni motor sisteminin aktarımında tek tercih sunulacak. Manuel şanzıman ile satın alınabilecek bu versiyonun adı ise 1.0 Evo olarak geçiyor. 1.0 litrelik motoruyla 80 beygirlik güç üretecek olan İbiza, verimlilik konusunda kullanıcısının yüzünü güldürecek gibi gözüküyor. Öyle ki 1.0 Evo ile model, 100 kilometrede ortalama 5,2 litrelik bir yakıt sarfiyatı verisine sahip. Benzinli bir motor için bu yakıt tüketimi hiç de fena değil. 1.0 Evo motoruna sahip olan İbiza’lar, dizel ve hibrit motorlu modeller ile rekabet edecek cinste yakıt tüketimi gerçekleştirecek. Bu durumun şehir içi sürüşlerde çok avantajlı olacağını söylememiz yanlış olmaz.

seat ibiza bej

Donanımı ile Rakiplerini Zorluyor!

Seat’ın B segmentteki temsilcisi olan İbiza, sınıfına göre yüksek donanım seviyesine sahip. Özellikle sürücü destek ve güvenlik sistemlerinde modelin başarısı üst seviyelerde gözüküyor. İbiza’nın standart donanım özellikleri arasında konforu yükselten donanımlar mevcut. Bu özelliklerden bazıları ise; yağmur sensörü, hız sabitleme sistemi, arka park sensörleri, otomatik klima, otomatik yanan kısa farların, yüksek çözünürlükeki 6,5 inçlik dokunmatik multimedya sistemi.

 

İkinci el satılık Seat İbiza ilanları

Seat, Müşterilerine Teknik Bakım İmkanı Sunuyor.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here