Alman menşeili otomotiv devi Volkswagen, yaptığı açıklamayla gündeme geldi. Markanın Group yöneticisi, Seat markasının geleceğini ilişkin yaptığı açıklamada araç üretimine dair son durumu paylaştı. Yapılan açıklama sonrasında uzun yıllar otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Seat markasının artık araba üretmeyeceği söylendi. Konuya ilişkin daha fazla detay için gelin haberimize göz atalım.

Seat İçin Yeni Gelecek!

Seat araba üretmeyecek

Volkswagen markasının yan kuruluşu Seat için büyük bir karar alındı. Volkswagen CEO’su Thomas Schäfer, Münih Otomobil Fuarı kapsamında yaptığı açıklamada Seat markasının araç üretmeyeceğini duyurdu. Markanın artık şirket içerisinde farklı görevler üstleneceği vurgulandı. Fakat CEO, bu görevlere yönelik detaylı açıklamalar yapmadı. Yapılan konuşmada, gelecek senelerde Seat markasının varlığına son verileceği bildirildi. Bununla beraber Schäfer, markanın imkanlarının Cupra için kullanılacağını ifade etti. Hatta CEO, bu iddiayı “Seat’ın geleceği Cupra’dır” diyerek destekledi. Hal böyle olunca otomotiv devinin Cupra markasına yönelik detaylı planları olduğu akıllara geldi.

Seat araba üretmeyecek

Tüm bu bilgilerle beraber Seat markasının sevilen modellerinin satışına bir süre devam edileceği söylendi. Bazı kaynaklara göre Cupra markası adı altında Leon gibi Seat modelleri alıcılara ulaşabilecek. Bu sayede devamlı olarak büyüyen Cupra daha fazla gelişim imkanı bulacak. Ibiza gibi modellerin üretimi ise bir süre sonra gerçekleştirilmeyecek. Ancak Seat logosu, elektrikli scooter gibi farklı alanlarda kullanılmaya devam edecek. Bu durum marka için bazı iddiaları beraberinde getirdi. Bazı kaynaklar Seat’ın mobilite çözümleri üreten bir marka konumuna geleceğini ifade etti.

Son olarak bu içeriğimizi beğendiyseniz buraya tıklayarak Seat markasının fiyat listesine ulaşabilirsiniz.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here