40’dan fazla ülkeye satışı gerçekleştirilen ve ülkemizde oldukça sevilen Hyundai i20 modelinin makyajlı hali geçtiğimiz aylarda tanıtılmıştı. Şimdi ise yepyeni haliyle Türkiye’de satışa çıkarıldı. Popüler otomobil üreticisi Hyundai, ülkemizde i20’nin farklı donanımlarını alıcılara tüm hızıyla sunmaya devam ediyor. Modelin yenilenen bütün detaylarına göz atalım.

Dikkat Çeken Hyundai i20 Tasarımı

Hyundai i20

İlk olarak söylemeliyiz ki tasarımsal olarak i20’nin görünümünde fazla bir değişiklik olmadı. Fakat aracın bazı tasarımsal detaylarında değişikler meydana geldi. Bu detayları sizler için ele alalım. Hyundai i20 modelinin kaportasındaki keskin hatları, sportif ve dinamik bir görünüm sunmaya devam ediyor. Bu görünümün arkasında, geliştirilen radyatör ızgarası ve ön tampon yer alıyor. Sis farlarının olduğu alanaysa çıkıntılı bir görünüm verildiği gözlerden kaçmıyor.

Araca arkan bakıldığında ise direkt olarak fark edilen bir değişim yok. Fakat önde olduğu gibi arkada da sis farlarında değişime gidildiği anlaşılıyor. Eğimli tasarlanan farlar, dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor. Aracın iç detaylarındaysa göze çarpan büyük değişiklikler bulunmuyor. Ancak mevcut haliyle de sürücü ve yolculara keyifli seyahatler sunacak özelliklere sahip. İç mekanda geliştirilen teknolojiler arasında LCD gösterge ekranı, ambiyans aydınlatması ve 8 inç dokunmatik ekranlı bilgi eğlence sistem yer alıyor. Son olarak Hyundai Türkiye’nin yaptığı açıklamada i20 için şu sözler söyledi:

“Hyundai Assan, yılın ikinci yarısındaki yeni model atağına makyajlı i20 ile devam ediyor. İlk kez 2008 yılında satışa sunulan i20, Hyundai’nin en başarılı modellerinden biri ve aynı zamanda Türkiye’de üretilerek 40’tan fazla ülkeye gururla ihraç ediliyor. Makyajlı i20, kalitesi, güvenilirliği ve pratikliği sayesinde Hyundai’nin Avrupa’daki satış başarısına önemli bir şekilde yardımcı oluyor. Markanın B segmentindeki iddialı bir modeli olan i20, Avrupa’da olduğu gibi ülkemizde de en çok satan modellerden biri olarak markanın pazar payına katkıda bulunmaya devam ediyor. Yeni i20, güncellenmiş zarif ve sportif tasarımın yanı sıra kapsamlı bağlantı ve güvenlik özellikleri de sunarak aileler için son derece iyi bir alternatif.”

Hyundai i20 Teknik Özellikleri

Hyundai i20

860.000 TL’den başlayan Hyundai i20 modelinin Jump, Style ve Elite olmak üzere donanım seçenekleri bulunuyor. B segmentindeki Hyundai i20’nin DCT, manuel ve otomatik şanzıman seçenekleri de mevcut. Alıcılar, bu geniş şanzıman seçeneği sayesinde diledikleri sürüş konforuna kavuşabiliyor. Hyundai i20’nin sadece farklı şanzıman çeşitleri bulunmuyor. Aynı zamanda benzinli olarak üç farklı motor alternatifi sunuluyor. Bu motorları ise sizler için sıralayalım:

  • Giriş seviyesindeki Jump versiyonun 1,2 litrelik MPi 4 silindirli motoru, 84 PS güce sahip. Bu güç, beş ileri manuel şanzımanla satışa sunuluyor.
  • Arttırılmış direksiyon hakimiyet becerisi ile sunulan ve 100 PS güce ulaşan 1.4 MPi ünite, altı ileri şanzımanla kombine ediliyor.
  • Sürekli Değişken Valf Süresi yani CVVD teknolojisini kullanan Hyundai i20 motoru, yakıt verimliliği sağlıyor. 1.0 T-GDI motor sayesinde araç performansı en üst seviyelere çıkarılıyor. Bu motor ise yedi ileri çift kavramalı DCT şanzıman kullanıyor.

Son olarak bütün Hyundai modellerinin fiyatlarını detaylı olarak öğrenmek isterseniz buraya tıklamanız yeterli.

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here