Ford’un Le Mans yarışlarındaki başarı hikayesi, şüphesiz her araba severin bir yerlerde okuduğu veya izlediği bir hikayedir. Ford otomotiv 60’lı yıllarda bu yarışa ortak olabilmek adına Ford GT40 modelini üretmişti. Ardından gelen başarılar sonrası Ford markası adeta kanatlanıp uçarken, Ford GT40 efsane araçlar arasında kendisine yer buldu.

O yıllardan bu yıllara Ford GT efsanesi birçok kez revize edildi. Uzun yıllar boyunca bu araç serisi müzayedelerde ciddi fiyatlara alıcı buldu. Daha sonrasında 2017 yılında bu efsane araç günümüz teknolojisi ile birleştirilerek tekrar hayata döndü. Ford GT 2017 modeli de 5 sene boyunca gerçekten iyi s

atış rakamlarına ulaştı ve sonunda 2. Nesilin de sonuna gelindi.

Ford bu efsane aracına veda etmek edecek. Veda öncesi son olarak Ford GT LM Edition modelini piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ford artık bu efsane modelin başarılarına saygı duyarak, sonsuza dek içimizde yaşatmayı tercih edecek.

2022 Ford GT LM Edition Modeli Tasarımı

Ford GT LM Edition modelini özel yapan yani diğer araçlardan ayıran en temel tasarım detayı, “Luquid Silver” adlı boya ile donatılmış olmasıdır. Bu özel gümüş renk, aracın Le Mans geleneğinden gelen bir gene sahip olduğunu vurgulamaktır. Bu ana renk dışında gövdede ve tamponda kırmızı ile mavi renk seçenekleri bulunmaktadır. Ayrıca aracın egzozu özel bir 3d yazıcı ile üretiliyor.

2022 Ford GT LM Edition Motor Özellikleri

Ford mühendisleri, bu aracın motor bloğunda herhangi bir güncelleme gereği duymamışlar. 2022 Ford GT LM Edition, önceki modelde olduğu gibi 3.5 litrelik V6 EcoBoost motor teknolojisi ile donatılıyor. Bu güçlü motor bloğu sayesinde 650 beygir güce ulaşabiliyor. Bu beygir gücü sayesinde ise 322 km/h gibi ulaşılması zor bir hıza çıkabiliyor. Ayrıca 0’dan 100’e yalnızca 3.2 saniyede ulaşıyor.

2022 Ford GT LM Edition Fiyatı Ne Olacak?

LM Edition modelinin fiyatı henüz açıklanmadı. Yalnızca 20 adet üretileceği için oldukça yüksek fiyatlara satışa çıkacağı düşünülüyor. Sizler Le Mans efsanesi Ford GT hakkında ne düşünüyorsunuz?

Sıfır Kilometre Ford Modelleri

Yorum Yap

Please enter your comment!
Please enter your name here